Recension: Krukmakarens åker av Andrea Camilleri

krukmakarens-akerKrukmakarens åker av Andrea Camilleri är den sjätte boken om Kommissarie Montalbano som har kommit ut på svenska.

Jag förknippar Camilleris böcker med en tät intrig kryddad med mycket humor och en Catarella som går på högvarv. Riktigt så blev det inte den här gången, men Camilleri befinner sig ändå i en liga för sig när det gäller att skriva en spännande historia på förhållandevis få sidor.

I Krukmakarens åker måste Kommissarie Montalbano vända sig till bibeln för att kunna lösa mordet på den man som har hittats styckad i trettio delar på en regnig åker. Till sin hjälp tar han som vanligt Fazio och Catarella, men vad som inte är som vanligt är Mimì Augellos dåliga humor som förpestar tillvaron för alla på polisstationen.

Intrigen är som vanligt mästerligt sammansatt och det är i sanning en konst att inte behöva mer än dryga 200 sidor att presentera den på. Camilleri skriver bara så mycket som behövs och inte ett ord mer, och det är han tämligen ensam om, i alla fall bland de författare som jag läser.

Ett extra plus är naturligtvis miljöbeskrivningarna och jag längtar tillbaka till Scilien varje gång jag håller en av Camilleris böcker i händerna.

Bokfakta:

Författare: Andrea Camilleri
Titel: Krukmakarens åker
Originalets titel: Il campo del vasoio
Utgivningsår: 2013 (2008 i original)
Förlag: Modernista
Översättare: Barbro Andersson
Antal sidor: 219
Källa: Förlaget
Intresse: Deckare, kriminalroman
Serie: Kommissarie Montalbano
Betyg [Rating:3/5]

Comments

  1. Jag behöver väl inte fråga om böckerna är bra, det antar jag att de är om du nu är inne på del sex. Jag gillar verkligen TV-serien och det här låter som en författare jag ska testa även i litterär form.
    tantaugusta recently posted..Enkel matematik

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: