Recension: The stranger you seek av Amanda Kyle Williams

Om du tycker om Criminal Minds kommer du med all säkerhet att gilla The stranger you seek av Amanda Kyle Williams. Här får vi för första gången möta Keye Street som försörjer sig som privatdetektiv sedan hon fick kicken från FBI.

The stranger you seek blir hon ombedd att delta i jakten på en seriemördare, som inte liknar någon annan som jag har läst om.  Ju närmare mördaren utredningsteamet kommer, desto större anledning får de att se om de sina, och till slut blir det oliiidligt spännande som Peter Harrysson skulle ha sagt.

Keye Street är en relativt vanlig figur i den här genren: hon lever ensam med sin katt, hon är nykter alkoholist, hon är snygg, intelligent och hon lever för sitt jobb. Trots det har hon en utstrålning och humor som gör att jag knappt kan vänta innan jag får lära känna henne bättre. Som tur var finns fortsättningen, Stranger in the room, redan ute i handeln så vi kommer att ses snart igen. Var så säkra!

Streets vänner/co-workers utgörs av en udda samling karaktärer som på ett eller annat sätt harmonierar väl med huvudkaraktären själv. Här finns bl.a. datanörden Neil, agenten Rauser och cykelbudet Charlie, och man inte kan annat än att älska dem, även om en av dem verkar ha en dold agenda. Med anledning av detta kanske jag får lov att omvärdera mina varma känslor för personen ifråga, men det är smällar man får ta, eller hur?

Men vad vore väl en bok utan några riktiga rötägg? Som tur är har Kyle Williams tänkt på den detaljen, och hon gestaltar ett par karaktärer som jag gladeligen skulle ha gett en knäpp på näsan om det bara hade varit möjligt.

Kyle Williams är en spännande författare som skickligt manipulerar läsaren i den riktning hon vill för att sedan kasta allting på ända. Åtskilliga gånger trodde jag mig ha listat ut hur det hela hängde ihop, men så presenterades en liten detalj som gjorde att mina uträkningar kom på skam och jag tvingades börja om från början.

 

 

 

Bokfakta:

Författare: Amanda Kyle Williams
Titel: The stranger you seek
Utgivningsår: 2011
Förlag: Headline
Format: Häftad
Antal sidor: 322
Källa: Bibliotek
Intresse: thriller
Serie: Keye Street (del 1)
Betyg [Rating:3/5]

 

Comments

  1. Det låter som en bok som jag bara måste läsa! Tack för tipset!
    bokstavkommapunkt recently posted..Bokbloggsjerka – titlar

  2. Tack för tipset, det lät right up my alley!!
    lasaochlyssna recently posted..Nu ligger min bok Ulven på Buboks bokhandel!!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: