Rolig lista hos ”Boktokig”

Jag hittade en rolig lista kopplat till en superintressant tanke på Boktokigs blogg.
Bloggaren funderar kring böcker som har gett en sådan otrolig läsupplevelse att man önskar att man kunde backa tiden tills böckerna stod där i bokhyllan, olästa. Precis som bloggaren säger kommer inte den speciella känslan tillbaka när man läser sådana böcker en andra gång.

Efter att ha tagit mig en rejäl funderare på det här kom jag fram till att det är 12 böcker (hittills) som har gett mig känslan av enorm förlust och sorg när jag slog igen bokens pärmar för gott. Dessa är:

  • Serien om Claire Beauchamp och Jamie Frasier av Diana Gabaldon
  • Millennium-triologin av Stieg Larsson (Herregud vilken höjdarserie!)

Trots att det har gått några år nu så kan jag fortfarande komma på mig att tänka på någon händelse, eller någon karaktär från de här serierna. Som exempel kan jag nämna att jag är oerhört nyfiken på Salanders personlighet. Faktiskt så nyfiken att jag har gett mig tusan på att jag ska forska och syna den i sömmarna ordentligt någon gång i framtiden. För något år sedan skrev jag en mindre uppsats om henne och det gjorde inte att min nyfikenhet stillades. Snarare tvärtom! Låter kanske som att jag är lite lätt fanatiskt. Och det kanske jag är, men det är väl en blivande litteraturvetares lott här i livet?!

Comments

  1. Vad kul att du blev så inspirerad av mitt inlägg att du gjorde ett eget!!! 🙂 Så är det också spännande att se vilka böcker som andra tycker att de vill ha i sin ”önskar-oläst-listá”

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: