Stadsbesök: Paris

Jag måste säga att det var en evig tur att Enligt O valde just Paris i denna veckas litterära resa genom världens städer. Inte för att Paris platsar onormalt väl in i mitt liv just nu, utan helt enkelt för att den ende franske författaren som jag har läst och gillat kommer från denna underbara stad.

Han heter Jean-Christophe Grangé och skriver böcker åt det mer brutala hållet. Tyvärr verkar han inte gå hem hos de svenska förlagen, men några titlar finns i alla fall översatta till svenska. Vargarnas rike var den bok som väckte mitt intresse för författaren, och jag tänker inte orda så mycket om vad den handlar. Däremot kan det vara på sin plats att nämna att man kanske inte ska läsa den om man är mörkrädd…

För några år sedan gick det en serie på tv som jag tyckte var så himla bra. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad den heter, men en titel som poppar upp är Franska hjärtan. Jag råder er dock att ta detta med en nypa salt, eftersom jag har döpt om alla möjliga och omöjliga saker förut. Därför säger jag i stället filmen French Kiss med Meg Ryan i en av huvudrollerna. Jag ser som sagt var sällan eller aldrig film, men den här har faktiskt sett flera gånger, och jag skrattar på precis samma ställe varenda gång. Jag vet inte vad det säger om mig?!

Linda bjuder på en musikvideo och jag vill minsann inte vara sämre. När jag var i Paris för några år sedan så var följande låt minst sagt i ropet:

 

Comments

  1. ”Vargarnas Rike” lät som en intressant bok 🙂 Får lägga författarens namn på minnet. Tack!
    Elisabeth recently posted..Nya böcker

  2. Är du som jag, en som säger det som låter bra, trots att det inte alltid är rätt? Brukar funka hyfsat ändå! 😉 Franska deckare och thrillers är jag dålig på måste jag erkänna. Ser fram emot mer eller mindre ovanliga tips på global spänning från dig. Och tack för musikbidraget!
    enligt O recently posted..Jag ringer mina bröder

  3. Vargarnas rike är filmad med favoriten Jean Reno i huvudrollen!
    Boel recently posted..Stadsbesök: Paris

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: