Tematrio – Ätbart

TematrioDirekt jag såg veckans tema i Lyrans Tematrio tänkte jag att hon måste skämta, eftersom det aldrig kommer att gå att få ihop tre böcker med någonting ätbart i titel. Detta inte minst med tanke på vilken genre jag föredrar.

Men se, jag hade glädjande nog fel!

Visserligen skulle det helst vara tre bra böcker, men man kan inte få allt här i världen…

1. Jussi Adler-Olsen är en av mina favoriter när det kommer till nordiska författare. Vår relation började dock lite trevande, men efter Fasanjägarna är det inte längre något snack om att vi kommer att vara tighta under en lång tid framöver.

2. Anna Bovaller är en något ojämn författare, men Svinajakten tyckte jag om. Huvudperson är som alltid advokat Petra Wester och denna gång dras hon in i en utredning av en jaktolycka som blottlägger djupt begravda känslor av mindre smickrande karaktär.

3. Här velade jag mellan Bounty av Val McDermid och Äppelkyrkogården av Anna Bovaller, eftersom båda var i det närmaste lika dåliga. Valet föll till slut på Bounty eftersom jag älskade den chokladbiten på den tiden jag åt godis.

 

 

Comments

  1. Enbart okända titlar. Tyckte att det var svårt idag. men det finns uppenbarligen fler än man trott på detta tema!
    Lena recently posted..Tematrio – Ätbart

  2. Bounty var lite av en besvikelse. Hade hoppats att hon skulle skriva den historien så mycket bättre :/
    C.R.M. Nilsson recently posted..1Q84 Första boken: Lite av en besvikelse (Recension)

  3. Det verkar som att ätbart inte är så vanligt i deckartitlar. Av de tre jag hittade så var bara en deckare. Nu missade jag uppenbarligen två deckare med ätbart i hyllan, men ändå 🙂
    Monika recently posted..Topp Tio böcker att läsa i vinter

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: