Tematrio – Fortfarande oläst

tematrioNär jag läste rubriken till Lyrans tematrio fick jag nästan hicka, eftersom jag trodde att man skulle tipsa om tre böcker som man gärna vill läsa men som man av en eller anledningen ännu inte har läst. Hjälp, tänkte jag, det finns ju hur många som helst, men så såg såg jag att trion i stället skulle handla om tre författare som vi ännu inte har läst men som vi har lust att läsa, och då lugnade jag ner mig en aning eftersom det på något konstigt vis kändes mer hanterligt.

1. När jag surfade runt på bloggar för en tid sedan (om jag inte minns helt fel var det i samband med en Tematrio) fick jag tipset om Sebastian Fitzek. Han är Tysklands främste thrillerförfattare och jag hade aldrig hört talas om honom tidigare, hur nu det kunde gå till? Detta måste naturligtvis åtgärdas och först ut kommer Psykbrytaren att bli. Tycker jag om den kan det fort hända att jag ger mig på att läsa hans övriga böcker på tyska

2. Enligt Aftonbladet är Ulf Lindströms En god man en bok med ett mörkt och utmanande innehåll och ett briljant och pulserande språk. Direkt jag läste det laddade jag ner boken till min läsplatta men den är fortfarande oläst.

3. Iain Banks Getingfabriken har länge stått i min bokhylla och jag har kommit så långt att jag har läst två kapitel. Dock la jag den åt sidan eftersom jag inte var på rätt humör för att läsa den just då. Jag har dock läst så mycket om författaren, och nu när han åter är i ropet – dock på ett oerhört tråkigt sätt – känner jag att jag är ”skyldig” honom att läsa klart boken.

Comments

 1. Låter som spännande litteratur, jag blir nyfiken på dem jag med, särskilt nummer två på din lista!
  Freja recently posted..Tematrio, fortfarande olästa böcker

 2. Kul med lite tips, har inte läst någon av dessa:)
  Bokdamen recently posted..Tematrio: Fortfarande oläst!

 3. Har inte läst någon av de författarna, spännande. Ska nog fundera på den här utmaningen jag med…
  Freja recently posted..KAOS! och en aning pepp…

 4. En god man har jag läst, uppskattade den inte alls! Men vi har ju alla olika tycke och smak som tur är.
  Carro recently posted..Beslutsångest!

  • Ja, det är verkligen tur. Tänk vilka tråkiga samtal det skulle bli om alla tyckte lika 🙂

 5. Getingfabriken känner jag till för att jag laddade ner den gratis via Itunes men de övriga har jag inte hört talas om. Läsa på tyska, jösses då måste du vara duktig. Jag är rätt duktig på engelska men läsa på språket,njej
  Mia
  Mia Eggimann recently posted..Jag vill ha

  • Jag läser gärna böcker på engelska och för närvarande har jag tre höjdarböcker på min las platta varav den ena, Gone girl av Gillian Flynn, snart är utläst. Jag har en fil känd så det är rent bara lathet som gör att jag inte läser fler böcker på det språket.

 6. Har inte läst någon av dessa författare.
  Lena recently posted..Begravda i himlen

 7. En god man köpte jag i somras, den lät så bra, men jag har heller inte läst den.
  Monika recently posted..Topp Tio böcker jag läst pre-blogg

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: