Tematrio – Halloween

Halloween närmar sig med stormsteg, vilket är något som Lyran tar fasta på i veckans Tematrio. Uppgiften går ut på att berätta om tre spännande romaner eller noveller:

1. När jag gick i gymnasiet för ungefär 100 år sedan läste jag Det av Stephen King, och även om jag inte minns särskilt mycket av handlingen så minns jag i alla fall att skolarbetet fick stå tillbaka eftersom jag helt enkelt inte kunde slita mig från boken. Det var en rejäl bok på dryga 1000 sidor, men den tog slut alldeles för fort.

2. Jag kommer ihåg desto mer av Jurtjyrkogården, även den skriven av Stephen King, och det är i mitt tycke Kings bästa bok. Som ni vet är jag inte särskilt förtjust i film, men filmatiseringen av den här är den absolut bästa som någonsin har gjorts. Jag kommer aldrig att glömma hur hela biosalongen hoppade rätt upp i taket när katten skrek till när pappan i huset tittade ut över stigen. Ryslig spänning utlovas!

3. Fantasy är en genre som jag i normala fall har väldigt svårt för, men på något konstigt vis fungerade den i kombination med skräck alldeles utmärkt när det gäller Flickan från ingenstans av Justin Cronin. Jag sögs direkt in i en värld av speciella substanser, mer eller mindre fantasifulla karaktärer och ett hisnande äventyr. Andra delen i trilogin har kommit ut och tro mig, The Twelwe finns på min läslista.

Comments

  1. Jurtjyrkogården är riktigt läskig. Det tyckte jag inte var så läskig när jag läste den, men idag tror jag att jag skulle tycka den var riktigt ruggig.
    C.R.M. Nilsson recently posted..Från A till Ö: Bokstaven Ö

  2. Jag har läst och gillat alla tre. Bra val där 🙂
    Monika recently posted..Tematrio – Halloween

  3. Det har jag läst men inte de andra två!
    Lena recently posted..Tematrio – Halloween

  4. Jurtjyrkogården är fruktansvärt otäck. Bara läst några böcker av King, men den är den bästa av de jag läst. Flickan från ingenstans har jag funderat på att köpa.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: