Tematrio – Resor

TematrioI veckans tematrio vill Lyran att vi berättar om tre böcker som resor och gärna äventyrliga sådana.

Det tog en stund men till slut lyckades jag knåpa ihop ett svar i alla fall.

1. På första plats kan ingen annan än Diana Gabaldons Outlander-serie finnas. Claire Randall tar klivet från 1900-talets England för att träffa sin blivande man Jamie i 1700-talets Skottland. Jag vet inte om jag skulle ha vågat ta klivet genom stenarna, men skulle jag få chansen så skulle jag vara på tok för nyfiken för att låta bli.

2. I död mans fotspår av Peter James befinner sig Ronnie Wilson i New York samma dag som flygplanen kör in i World Trade Centers Twin Towers. Jag befann mig i New York en månad efter terroristattacken och det var nog så äventyrligt, och jag vågar knappt tänka på hur jag skulle ha känt mig om jag var i eller i närheten av den staden den 11 september 2001.

3. Ett land i gryningen av Dennis Lehane tar oss med till Boston i slutet av första världskriget där alla kämpar för sin egen överlevnad. Därifrån guidar han oss sakta men säkert genom historien ända fram till det som skulle leda fram till en massiv polisstrejk 1919. Kanske inte så äventyrligt i sig, men jag skulle då i alla fall inte vara i närheten om ett krig skulle bryta ut.

 

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: