Tematrio – Sommarens favoriter

Jag är en ojämn deltagare i Lyrans tematrio och skälet till det är tämligen enkelt: det är inte alla gånger som jag över huvud taget skulle kunna presentera ett svar hur gärna jag än skulle vilja.

Därför blir jag extra glad de gånger som jag kan delta. Som den här veckan till exempel då hon vill att vi ska berätta om tre bra böcker som vi har läst i sommar:

1. Croocked Letter, Crooked Letter av Tom Franklin är en bok som egentligen inte borde passa mig särskilt bra. Därför var det extra chockerande att det visade sig vara en av de bästa böcker jag någonsin har läst och trots att det har gått några veckor nu så kan jag fortfarande förnimma såväl karaktärer som miljö och emellanåt sitter jag ännu på Larry Otts veranda och diskuterar Stephen King med honom. En pärla.

2. En annan pärla var No Rest for the Dead skriven av hela 26 författare. Jag var rädd för att det skulle bli för många kockar men jag hade inte behövt vara orolig. Att jag dessutom hittade en ny favorit i form av Jonathan Santlofer var ju ett extra plus.

3. In the Dark av Mark Billingham är en komplex och rå historia som visar en mörkare sida av London. Det här är också en bok som stannar kvar länge hos läsaren och det är också en av de få som jag har tänkt läsa om, om några år.

Resultatet blev tre engelska böcker vilket var oväntat men kul 🙂

Comments

  1. Intressanta, för mig helt okända, val!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: