Tematrio – Sportlov

temasportDå både läs- och blogglusten har flugit sin kos är det en evig tur att Lyran kör sin tematrio varje vecka, ty utan den och min bokbloggsjerka skulle det eka tomt här på bloggen.

På några håll i landet är det sportlov den här veckan, och det är med anledning av det som Lyran vill att vi ska berätta om böcker där någon sport, idrott eller ett sportintresse har en betydande plats! Enligt henne är den här trion svår, men för mig har den aldrig varit enklare.

1. Ett land i gryningen av Dennis Lehane inleds med en evighetslång beskrivning av hur Babe Ruth spelar baseboll på ett fält i Ohio med ett gäng svarta män. Jag gäspade mig igenom detta avsnitt medan Helena på Bokhora satt som paralyserad under ” den gåshudsframkallande – och oerhört visuella – skildringen av den amerikanska drömmen ställd mot den bistra realiteten.” Där ser man hur olika man kan tycka och tänka om saker och ting.

2. En sport jag aldrig skulle få för mig att prova på är parkour, men det ser onekligen läckert ut när proffsen svingar sig uppför husväggar och slänger sig mellan hustaken. Men när huvudkaraktären i Jeff Abbotts Adrenalin utövar sporten i alla möjliga och omöjliga situationer blir det bara patetiskt.

3. Jag är ett stort fan av FC Barcelona och jag är en av många som anser att Lionel Messi är världens bäste fotbollsspelare. Luca Caioli har skrivit boken Messi och den kommer att pryda min bokhylla för all framtid.

Den sistnämnda kan eventuellt falla för ”fuskregeln” eftersom det är en slags biografi. Om den inte godkänns har jag dock flera bubblare på lager, så säg bara till om jag blir diskad 🙂

 

Comments

 1. Här var det tre böcker till som jag inte läst!
  Lena recently posted..Tematrio – Sportlov

 2. Ett land i gryningen har jag läst. Tycker också inledningen med Babe Ruth var gåshudsframkallande. 🙂
  Maria recently posted..Tematrio – Sportlov

 3. Parkour – alltid lika kul att titta på, men utöva … Inte en chans! 🙂 Kul att sporten tagit sig in i litteraturen.

 4. Ja fast någon tog med Zlatans bok och den är också en biografi, så det är säkert godkänt. Hoppas din blogg och läslust kommer tillbaka.
  Mia
  Mia Eggimann recently posted..Tema trio – Sportlov

 5. Nej, hur kunde jag glömma Ett land i gryningen?
  Monika recently posted..Tematrio – Sportlov

 6. Tänk att det fanns så många alternativa svar! Jag som tyckte den var hur knepig som helst den här veckan…
  Lottens Bokblogg recently posted..Tematrio – Sport(och snart)lov

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: