Vad betyder ordet jerka egentligen? [Uppsamlingsheat del 87]

Huvudfokus i helgens jerka låg på att berätta om vilket bokformat man gillar bäst. Pocket verkar bli en överlägsen segrare, och det är ingenting som förvånar mig. En pocketbok är ju faktiskt både billig, lätt och inte minst så är den stapelbar i bokhyllan.

Denna gång bjöd jag även på en bonusfråga som många, tråkigt nog, valde att inte besvara. Kanske smög sig en viss nervositet in som gjorde att de inte vågade? 😉

Några tog i alla fall glatt itu med uppgiften och deras associationer presenteras här nedanför:

”Ja, först och främst så tänker jag på dig och din blogg, Annika. Utöver det så tänker jag på litterär gemenskap, nya bekantskaper och roligt utbyte av åsikter, tankar och framför allt lästips.” (Jeanette)

”Hur snuskig får en vara? Självklart tänker jag direkt på ordet jerk och associerar direkt till jerk off… Vad säger det om mig?!” (Louise)

”Hm, ja, det är väl att det är bokbloggar som deltar och att man ska hoppa runt som en hoppjerka till andra bloggar. Det sistnämnda försöker jag göra, men det blir lätt de bokbloggar som bidragit innan jag postar mitt inlägg bara. Och den här veckan blir det inte förrän på söndag jag har tid att jerka runt…” (Lotten)

”Det jag har funderat på är vad ordet ”jerka” står för i sammanhanget. Det är en sorts ringdans, eller hur?” (Boktjuven)

”Än så länge i princip ingenting, har först nyligen  kommit underfund med att det finns nånting sånt…” (Boklysten)

”Fredag. Och så får man hoppa runt bland olika bokbloggar som man kanske inte hittat annars och läsa vad de tycker och tänker.” (Författardrömmar)

”Hela bokbloggargrejen är så underbar. Tänk att få säga vad man tycker och få både instämmande kommentarer och mothugg. Varje veckoslut samlas vi runt en specifik fråga och det skapar en härlig gemenskap – Annika, vet du hur underbar du är?! Själva bokbloggsjerkan representerar i stort att ännu en vecka börjar ta slut. Jerkan är alla bokbloggares version av TGIF!” (Bokpotaten)

”P.s. En bonusfråga denna vecka var vad man får för associationer till ordet bloggjerka, och även om jag inte är stolt över det så var min första association engelsk slang för onani, jerk off. d.s.” (Bera)

”Jag hade inte hört ordet bokbloggsjerka förrän jag hittade Annikas blogg och ända sedan jag började delta på dessa bokbloggsjerkor har jag associerat det till en möjlighet att diskutera bok relaterade ämnen med andra som är lika intresserade av böcker som jag är. Det har till och med gått så långt att jag på torsdagar brukar tänka ”Yeah fredag imorgon och då är det dags för bokbloggsjerka” :)” (23minuter)

”Deltagandet i jerkorna har förr mig varit ett sätt att hitta andra bokbloggar, så något slags utvidgande av mitt läsande i bloggosfären associerar jag med.” (Henrik)

”Fredag! I alla fall är det det korta svaret. Det långa svaret är Fredag! och att man ska få hoppa runt bland både kända och okända bokbloggar och läsa vad andra tycker om vad det nu må vara.” (Monika)

Om sanningen ska fram så finns det ingenting som heter Bokbloggsjerka, utan jag har helt enkelt lånat ena halvan av det etablerade ordet Hoppjerka och gjort en egen version av det. Andemeningen är dock densamma: hoppjerkan hoppar från jobb till jobb, medan vi i bloggvärlden hoppar från blogg till blogg. Och jag är ganska säker på att det är vi bloggare som får ut mest av det, eller vad tror ni?

Comments

  1. Oki, nu vet vi. 🙂
    Boktjuven Ingerun recently posted..Stinkis

  2. Men oj! Förlåt!! Missade helt bonusfrågan! Var lite för inställd på huvudfrågan kanske!? Var ialla fall inte medvetet att välja bort den!!!

  3. Hej! 🙂 Jag svarade också på bonusfrågan 😉
    Carro recently posted..JAG ÄR SÅ GLAD!!! JAG HAR VUNNIT EN TÄVLING :))

  4. Jag har precis hittat till din blogg och är mycket fascinerad av det här med bloggbokjerka! Det verkar vara något alldeles extra och något att se fram emot så det kommer jag nu också göra. Snart är det fredag och då får jag vara med och uppleva för första gången! Spännande!
    Charlotte C recently posted..En värld i världen

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: