Världens bästa Simon Kernick [Recension]

Utan nåd

Den 7 mars 2011 tog jag farväl av Simon Kernick och då var jag säker på att det skulle vara en livslång separation. Men en dag på biblioteket stod jag länge och väl och tittade på Utan nåd, läste baksidestexten, ställde tillbaka den på hyllan igen, gick vidare och fingrade på andra böcker, men jag drogs hela tiden tillbaks till boken. Det var som att den bad om att jag skulle ta författaren till nåder igen. Till slut bestämde jag mig för att ge den en chans och det som fällde det slutgiltiga avgörandet var: ”UTAN NÅD är Simon Kernicks genombrottsroman i Storbritannien och fristående från hans tidigare utgivna böcker i Sverige.

Gissa om jag är glad att jag trotsade min stolthet för Utan nåd liknar ingenting annat jag har läst på länge, om ens någonsin.

Tempot

Jag älskar ett högt tempo och här går det undan det vill jag lova! Allting som händer sker under blott en helg och det kan tyckas omöjligt att spränga in så många händelser, detaljer, känslor, action, miljöbeskrivningar och gud och hans moster under en så kort tid men Kernick lyckas utmärkt med detta utan att det på något sätt blir vare sig överdrivet eller orealistiskt. Här gäller det bara att spänna fast säkerhetsbältet och åka med för några alternativ finns inte!

Intrig

Simon Kernick gör ett utmärkt jobb när han sammanfattar intrigen på det här sättet:

Jag tänker faktiskt inte orda så mycket mer om boken utan jag tycker att ni ska köpa, låna, ja till och med sno den och låta er ryckas med i en färd som ni sent ska glömma!

Bokfakta:

Författare: Simon Kernick
Titel: Utan nåd
Originalets titel: Relentless
Utgivningsår: 2012
Förlag: Bra Böcker
Format: Inbunden
Översättare: Helena Prytz
Antal sidor: 334
Källa: Bibliotek
Intresse: Thriller
Betyg [Rating:5/5]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: