Voodoo – Lynda La Plantes sämsta hittills

Författare: Lynda La Plante
Titel: Voodoo
Originalets titel: Cold Blood
Översättning: Carla Wiberg
Utgivningsår: 2000
Förlag: Egmont Richter AB
Antal sidor: 335
Källa: Bibliotek
Intresse: , serie
Andra titlar i serien: Utstött, Utpressning
Genomsnittligt betyg: [rating:2/5]

Under en resa till New Orleans försvinner dottern till det stenrika paret Elizabeth och Robert Caley. De anlitar åtskilliga poliser och privatdetektiver men samtliga misslyckas att hitta det minsta spår av henne.

Alla utom Elizabeth har efter elva månader gett upp hoppet om att hitta Anna Louise vid liv. Som en sista desperat åtgärd vänder sig hon till Lorraine Page. Hon börjar sitt sökande i Los Angeles men ganska snart leder spåren henne till New Orleans och till den mörka Voodoo kulturen.

Njae, jag måste erkänna att jag blev lite besviken på Voodoo. Har man ett intresse av eller kanske till och med en tilltro till Voodoo och spåkvinnor så kan det nog tänkas att boken förefaller intressant. Men för mig som har oerhört svårt att förstå mig på det abstrakta och ockulta troendet så faller bokens tema platt till marken. Det är helt enkelt på tok för mycket hokus pokus för att jag ska köpa storyn.

Att dessutom Page ska lyckas där alla, mer erfarna detektiver, har misslyckats känns inte heller riktigt trovärdigt.

Det som störde mig mest var dock att samtliga inblandade i Voodoo kulturen använde våld och i många fall övervåld mot framför allt sina barn, men också gentemot alla som kom i deras väg. Trots det så hävdar en av voodoo aktörerna att hon endast använder det i helande syfte. Det är en ekvation som i alla fall jag inte får att gå ihop.

Föregångaren till Voodoo heter Utstött och den verkar inte helt lätt att få tag på. Får se om jag orkar anstränga mig mer för att på tag i den eller om jag helt enkelt lägger Lorraine Page till handlingarna.

Handling [rating:2/5]
Språk [rating:2/5]
Tempo [rating:2/5]
Karaktärer [rating:2/5]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: