Alan Banks debut var helt okej

I kväll gjorde Alan Banks som sagt svensk tv-debut med ett pilotavsnitt som ska föregå en kommande serie baserad på Peter Robinsons böcker om ovanstående kommissarie.

Naturligtvis tycker jag att boken I ondskans spår (Aftermath) är betydligt bättre men jag tycker ändå att tv-produktionen lyckades snappa upp det bästa utan att ändra alltför mycket av manus och jag kan inte ge en filmatisering annat än ett gott betyg när det inte finns någon enda liten detalj som jag hakar upp mig på.

Frågan är bara när serien kommer igång på riktigt. Någon som vet?

 

Om du av någon anledning missade avsnittet kan du se det på SVT play fram till den 27 augusti.

Comments

 1. Är ett stort fan av DCI Banks och hade därför vissa farhågor ang hans tv-debut (många dåliga erfarenheter på detta tema), men fann mig faktiskt rätt snabbt i Banks nya gestalt. Kan dock inte känna igen det minsta av Annie Cabbott i tv-versionen!!! Blev riktigt upprörd ett tag. Annie är ju den lite kantiga, starka men sköra (?) såriga känsliga person man lärt känna och till slut tycka om genom hela bokserien…
  Åsa i Bokstugan recently posted..Utveckling eller stagnation?

 2. Nils Larsson says

  De här nya avsnitten är under inspelning fortfarande i trakten av Leeds och har tydligen inte haft premiär i England än. Sex delar som bygger på böckerna ”Leka med elden”, Kall som graven” och ”I djävulens sällskap.”

 3. Nils Larsson says

  SVT skriver på sin hemsida att de kommer att visa fler avsnitt av kommissarie Banks i slutet av 2011 eller början av 2012. Något att se fram emot.

  • Hur kunde jag missa den informationen när jag var och surfade runt på deras hemsida i går!? Nåväl, huvudsaken är ju att man inte behöver vänta alltför länge innan han åter gör entré i rutan.

 4. Hallåan sa att serien kommer senare i höst…….

  Jag tyckte också avsnittet var bra, bra skådespelare var det också. Det startade upp lite väl ruggigt och jag gillade inte Banks i början men sen tyckete jagatt han blev riktigt bra.

  Jag kommer att se den när den återkommer…….
  violen recently posted..Tre-på-tre utmaning = Tre olästa recensionsexemplar!

  • Åh så bra, jag missade hallåan utan satte på tv:n precis när avsnittet hade börjat. Jag ska helt klart se serien när den återkommer och om nu uppgifterna stämmer ska även Tom Thorne göra svensk tv-debut på tv4 under det närmaste året. Lite luddigt skrivet kanske men huvudsaken är att han hittar hit någon gång även om jag vet att du inte är särskilt förtjust i Mark Billinghams böcker 🙂

   • Det var bok nr 2 av Billingham som jag inte gillade, Sömntuta var riktigt bra. Men jag tycks minnas att flera sa att Offerlek är en av Billinghams sämre böcker, kan det stämma? Så småningom blir det trean och då vet jag mer vad jag tycker……
    violen recently posted..Tre-på-tre utmaning = Tre olästa recensionsexemplar!

    • Jag har varit förtjust i alla Billinghams böcker och jag kan inte minnas att jag har läst någon negativ kritik om Offerlek, men jag ska inte säga att det absolut inte har förekommit.

 5. Jag missade det avsnittet. Vet inte när serien kommer men man får väl hålla korpgluggarna öppna. Återstår sen att se hur dom lyckas göra TV av dessa bra böcker.
  Gunnar recently posted..Dags att köpa lott igen

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: