Anne Holts Hanne Wilhelmsen

I helgen läste jag ut Frukta inte av Anne Holt och där nämns Hanne Wilhelmsen som jag faktiskt inte har hört någonting av på länge.

Detta är i och för sig inte så konstigt med tanke på att de tre senaste böckerna jag har läst av Holt har haft paret Yngvar Stubø och Inger Johanne Vik som frontfigurer: Presidentens val, Det som tillhör mig (hennes i särklass bästa) samt Frukta inte vars recension kommer att publiceras under morgondagen.

Nu har jag en fråga som innehåller en spoiler vilket innebär att om ni har tänkt läsa Holts böcker i rätt ordning och som inte vill ha någon som helst information om framtida konstellationer och frågeställningar bör sluta läsa här!

I Frukta inte nämns att Hanne Wilhelmsen blev skjuten under ett uppdrag och numera jobbade med något slags hemligt projekt. I vilken bok hände detta?

Om man tittar på Holts biografi så går årtalen med Wilhelmsen respektive Stybø/Vik in i varandra så att säga. Hur skall man läsa dessa böcker för att få ut mesta möjliga av kronologin?

Jag inser att det här kan tyckas vara ett något rörigt inlägg och jag kan bara ursäkta mig med att jag förutom min ordinarie heltid har jobbat natt i drygt 23 timmar fördelat på två nätter…

Comments

  1. I nya 1222 över havet är Hanne huvudperson, jag tror att det är boken innan den som hon blir skjuten.
    Full bokhylla recently posted..Nämen

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: