Apropå Twitter

Strax efter hade presenterat resultatet i min Twitter-undersökning började spåna på vad mina läsare (bloggen) och mina följare (twitter) egentligen använder till.

Från början när skaffade kom knappt ihåg att den fanns. Det blev väl kanske ett par tweets per vecka, i bästa fall. Sedan hände något! Jag började att logga in varje dag, och det är en vana jag fortsätter med än i dag.

postar dagligen tweets om intressanta artiklar, eller bloggar. skriver och tipsar om när jag har publicerat nya inlägg. Jag skriver om min till fotbollen och mycket mycket mer. Framför allt inbjuder den dig till spontanskrivning: då man bara har 140 tecken på sig gäller det verkligen att träna på att ”kill your darlings”. Men framför allt är det ett snabbt sätt att kommunicera på.

En annan klar fördel, om man tänker bokblogg, är att väldigt många författare använder sig av och man får snabbt och enkelt reda på nya saker som händer och sker i deras liv. Som exempel kan nämnas att följer Meg Cabot (min dotters favorit), och Peter James. Visst handlar mycket om var de för närvarande befinner sig på signeringar och liknande, men man får även veta mycket om deras senaste bokprojekt. Dessutom har de många användbara tips att erbjuda om saker som i alla fall intresserar mig.

gick igenom min lista över followers häromdagen och kunde konstatera att har följare från Sverige, England, Tyskland, Italien och USA. De flesta tweets jag skriver är på svenska (även om jag ibland skriver även på engelska) och då är det knappast intressant för flertalet av dem. Tanken att enbart på engelska har föresvävat mig, men har ännu inte kommit dithän att jag verkligen kommer att göra det.

Hur gör ni? Vad använder ni till? Uppdaterar ni varje dag, eller bara någon enstaka gång?

Någonstans har jag läst en artikel om och kändisar. Nu kommer jag tyvärr inte ihåg varken var, eller när jag läste detta. Men tycker ni att man som ”kändis” måste hålla sig ajour med utvecklingen och verkligen synas överallt (twitter, facebook, my space, etc)?

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: