Böcker man minns

Malin har sökt sig tillbaka på en nostalgisk resa och listat några som hon minns trots att det är många år sedan hon läste dem.

Direkt läste inlägget började mina tankar spinna och visst finns det som har stannat kvar i mitt inre trots att det i vissa fall är 30 år eller mer sedan jag läste dem.

Alfred Hitchcock och Tre Deckare var en som älskade när jag var liten. Varje gång jag var på biblioteket och hittade en ny bok var det som att vara i paradiset. Det var också där och då som mitt intresse för och andra väcktes och som det är en låga som aldrig aldrig kommer att dö ut.

Jurtjyrkogården av Stephen King får det fortfarande att krypa under skinnet på mig. älskar katter men till och med jag tycker att katten Church är mer än lovligt läskig när han återvänder från de dödas rike.

Det av Stephen King har fått många att känna en viss aversion mot clowner. läste den här när jag gick gymnasiet och jag var så inne i boken att jag knappt hade tid att gå till skolan och än mindre att göra några läxor. King introducerade mig i taktiken att ha flera olika berättarröster och varje tystnade när det som var som mest spännande för att lämna plats åt nästa. Spänningsförhöjare om det görs bra och King är en mästare på det.

Pojken som kallades det av  gjorde mig så upprörd att knappt kunde sova på nätterna. För mig är det helt obegripligt hur man kan behandla en människa, än mindre ett barn, på det sätt som hans mamma gjorde. Men det var egentligen inte det som gjorde mig mest förbannad. Utan det var pappan som stillatigande stod och såg på utan att lyfta ett finger för att hjälpa sin son ur helvetet.

Det här var bara ett på de böcker minns från en svunnen tid. Fler inlägg kring detta ämne kommer det att bli.

Vilka minns du?

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: