Bokalfabet 2.0 – del 12

Så var det tisdag igen vilket innebär bokalfabet 2.0. Turen har kommit till L och det är också den bokstav som avslutar ”terminen”: Lydig, Långsint, Låt, Ledig och Lämna.

har precis läst ut Utan ett ord av Linwood Barcley där Grace, dotter till Cynthia och Terry, tycker att det är pinsamt att hennes föräldrar måste följa henne till och från skolan då hon är stor nog att kunna gå dit och hem på egen hand. Då hon vet att det inte är någon idé att säga emot så lyder hon de förhållningsorder hon får. En annan i samma bok är extremt långsint och på grund av vad som hände med henne en gång i tiden har hon alldeles på tok för mycket ledig tid som hon använder till att förfina sin djävulska plan.

Otaliga är de där diverse låtar spelar en stor roll för huvudkaraktärerna (John Rebus, Morse, Roy Grace …) men Vyssan lull av Carin Gerhardsen har ju till och med en barnvisa i titeln och får bli mitt självklara svar. Dessutom känns det extra kul att tipsa om då hon är aktuell med sin fjärde bok – Helgonet – i om Hammarbypoliserna och som ser fram emot att den!

Många är de gånger då har hänvisat till Janet Evanovich och jag kan inte låta bli att göra det även denna gång. Denna gång för att premiera den före detta horan Lula som bara genom sin uppenbarelse får mig att le stort.

bestämmer sig till slut för att lämna en del av sitt förflutna bakom sig för att i stället satsa på det som står till buds här och nu. Hur det går och vad han gör får man endast reda på om man läser böcker.

har läst väldigt många vars handling utspelar sig i London men då till och med tycker att det blir tjatigt att hela tiden tipsa om samma om och om igen så siktar jag in mig på ett helt nytt grepp. Nämligen att tipsa om en bok som inte har kommit ut ännu: Himmel över London av Håkan Nesser släpps den 29 juli och även om det inte är en tycker att det låter som att den har potential att bli något av en läsupplevelse eller vad sägs om det här:

Det börjar klockan 4.50 på Paddington Station i hjärtat av London. Eller också börjar det en septemberkväll 1968 på Trafalgar Square. Eller möjligen längre tillbaka ändå med en lögnaktig stins i staden K- och hans son. Det är en spionhistoria, eller kanske en kärlekshistoria, eller kanske någonting helt annat, och det mesta utspelar sig i London, den eviga staden. Om en döende mångmiljonär och hans tänkbara arvingar handlar det. Och om böcker: varför det inte går att vara utan dem. Om tiden som stjäl våra liv och hjärtats obotliga ensamhet handlar det också, och kanske är det rentav själva berättaren som är huvudperson. Men vem är berättaren?
Texten är hämtad från Bokus!

 

Comments

  1. Ser verkligen fram emot Nessers bok och Gerhardsens nya också.

    • Jag är bara rädd att Nessers bok ska påminna om Maskarna på … som jag inte alls gillade. Men jag tänker minsann läsa den för att ta reda på om det blir en flipp eller en flopp 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: