Bokalfabet 2.0 – del 14

Ny vecka innebär ny bokstav i Lindas Bokalfabet 2.0 och den är lämpligt nog bokstaven N: nonsens, nummer, nobba, namn och noggrann.

Mörkrets gärning av Val McDermid som jag recenserade häromdagen får stå för ordet nonsens då det inte finns någonting som jag tyckte var bra med den boken. Ibland funderar jag om det verkligen är McDermid herself som skriver den fantastiska serien om Hill/Jordan då alla andra böcker är rent ut sagt urdåliga.

Jag kan inte komma på någon bok som har nummer i fokus men så har vi ju boken Messi av Luca Caioli. FC Barcelona är fotbollslaget i mitt hjärta och där har Messi nummer 10 på ryggen.

Jag har precis läst ut Svart Himmel av Arnaldur Indriðason (recension kommer alldeles strax). Huvudkaraktären Sigurdur Óli vill göra ett nytt försök för att rädda förhållandet med Bergþóra men hon nobbar honom då hon har hittat kärleken på annat håll.

Under gårdagens biblioteksbesök bestämde jag mig för att ge Rosens namn av Umberto Eco en ny chans. Huruvida jag lyckas ta mig igenom denna gång får framtiden utvisa.

Jag kan inte påminna mig om någon karaktär som är mer noggrann än andra då samtliga utredare följer upp vartenda spår för att sätta den skyldige inom lås och bom …

I går påbörjade jag Skendöd av Thomas Enger vars huvudkaraktär Henning Juul är relativt nyskild från sin fru Nora.

För ett bra tag läste jag Vass Egg av Gillian Flynn men då den svenska översättningen var under all kritik blev det inte den läsupplevelse som jag hade hoppats på. Sedan en tid tillbaka står hennes Dark Places i min bokhylla och den är jag extremt nyfiken på.

 

 

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: