Bokalfabet 2.0 – del 15

2.0-O Passande nog (för Linda åtminstone) har turen kommit till O i Bokalfabet 2.0. Orden som vi ska “leka” med denna vecka är: otrogen, original, ostron, odjur och obehaglig.

Jag vet att jag har läst ett flertal böcker där otrohet har varit en av ingredienserna men som vanligt har jag svårigheter med att komma ihåg de flesta av dem. Därför får jag återigen referera till Elly Griffiths huvudkaraktärer Ruth Galloway och Harry Nelson som har en dotter ihop fastän han är gift och har två döttrar inom äktenskapet. Snart, snart får vi veta hur det går mellan dem då del fyra A Room full of Bones kommer ut i januari 2012. Jag längtar!

Fritz Brown i James Ellroys Browns rekviem är onekligen ett original i denna extremt svarta historia. Jag har börjat skriva om den men det lär ta ett tag innan jag har fått alla känslor och händelser på plats för att kunna göra den rättvisa.

Ostron är något av det äckligaste jag vet för jag förstår inte hur människor kan äta sådant som ser ut som snor. Huvaligen! En som är väldigt förtjust i denna så kallade delikatess är Hanna Hellquist och hon berättar gärna om sin njutning i Morgonpasset i P3. Däremot skriver hon inte ett ord om ostron i Karlstad Zoologiska men det är en helt annan historia.

Arnold Avery är en obehaglig karaktär och hans handlingar påminner om ett odjurs i Mörk jord av Belinda Bauer.

Joseph O´Loughlin innehar rollen som huvudkaraktär ömsom bikaraktär i Michael Robothams böcker. Nu när jag skriver hans namn undrar jag om han inte har utkommit med något nytt då det var ett tag sedan jag läste hans böcker. Måste utforskas helt klart!

Tony och Susan av Austin Wright blev helt otippat en enorm läsupplevelse fastän man får säga att den rör sig en bra bit utanför deckargenren. Recension kommer inom kort.

Comments

  1. enligt O
    Twitter:
    says

    Robotham är helt ny för mig, kul med nya namn!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: