Bokalfabet 2.0 – del 2

Lindas bokalfabet 2.0 fortsätter denna vecka med bokstaven B.

Veckans ord som man ska hitta boktitlar till är:

båt, badkar, bomber, berså, blyg.

Båt, bomber och blyg stämmer samtliga in på monologen som jag har tjatat om så många gånger: Novecento (1900) av Alessandro Baricco. Novecento är det föräldralösa barnet som växer upp på en båt och som blommar ut till en fullfjädrar pianist. Då han aldrig för ett ögonblick har satt sin fot på land kan man säga att han är “blyg” inför världen som han inte alls känner igen. Boken (och filmen) avslutas med en bomb. Usch, nu blev det en riktig spoiler men jag antar att alla som har tänkt se (alternativt boken) redan har gjort det. Jag hoppas det i varje fall. Här nedanför följer ett litet ur filmen:

 

Jag vet med mig att inte alla är lika lyriska över Novecento, eller ens italiensk litteratur (även om det är sällan som jag läser den) som jag är. Av den anledningen tänker jag bjuda på en liten bonustitel i form av av där ett krig pågår för fullt.

Karaktären får bli Alan Banks som är huvudperson i Peter Robinsons böcker. Jag hade för en gångs skull tänkt komma fram till ett mer fantasifullt svar men han är den enda jag kommer på så här i hastigheten.

Bröllop förekommer sällan i som jag brukar men däremot så håller två i Dead like you av på att planera sitt bröllop. Vilka de är tänker jag dock inte avslöja ifall någon som bäst håller på att beta av serien.

Comments

  1. Måste verkligen läsa fler böcker av Peter James. Behöver nog läsledigt från jobbet. Undra om man kan få det utan löneavdrag om man är svensklärare?

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: