Bokalfabet 2.0 – del 2

Table of Contents

Lindas bokalfabet 2.0 fortsätter denna vecka med bokstaven B.

Veckans som man ska hitta till är:

båt, badkar, bomber, berså, blyg.

Båt, bomber och blyg stämmer samtliga in på monologen som jag har tjatat om så många gånger: Novecento (1900) av Alessandro Baricco. Novecento är det föräldralösa barnet som växer upp på en båt och som blommar ut till en fullfjädrar pianist. Då han aldrig för ett ögonblick har satt sin fot på land kan man säga att han är “blyg” inför världen som han inte alls känner igen. Boken (och filmen) avslutas med en bomb. Usch, nu blev det en riktig spoiler men jag antar att alla som har tänkt se (alternativt läsa boken) redan har gjort det. Jag hoppas det i varje fall. Här nedanför följer ett litet smakprov ur filmen:

 

Jag vet med mig att inte alla är lika lyriska över Novecento, eller ens (även om det är sällan som jag läser den) som jag är. Av den anledningen tänker jag bjuda på en liten bonustitel i form av Tusen strålande solar av där ett krig pågår för fullt.

Karaktären får bli Alan Banks som är huvudperson i Peter Robinsons . Jag hade för en gångs skull tänkt komma fram till ett mer fantasifullt svar men han är den enda jag kommer på så här i hastigheten.

förekommer sällan i böcker som jag brukar läsa men däremot så håller två i Dead like you av på att planera sitt bröllop. Vilka de är tänker jag dock inte avslöja ifall någon som bäst håller på att beta av .

Comments

  1. Måste verkligen läsa fler böcker av Peter James. Behöver nog läsledigt från jobbet. Undra om man kan få det utan löneavdrag om man är svensklärare?

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge
%d bloggare gillar detta: