Bokalfabet 2.0 – del 22

Äntligen har det blivit dags för Lindas bokalfabet 2.0 igen. Bokstaven för veckan är v och det är följande som gäller: välkomnande, vinnare, våldsam, vacker, violin.

Kråkflickan och Hungerelden av Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist låter kanske inte som några särskilt välkomnande böcker men en av karaktärerna har en särskilt förmåga att få ett visst klientel att förtjusas av henne så till den milda grad att det mer än gärna faller in i hennes välkomnande famn. Föga kan de ana vad hon har i bakfickan för dem …

Mörk jord av Belinda Bauer är en vinnare alla kategorier. Om ni har läst den förstår ni varför. Om ni inte har gjort det vet ni vad ni ska sätta upp på önskelistan precis i detta ögonblick.

Samtliga böcker av Jean-Christophe Grangé eller är vansinnigt våldsamma och ibland tycker till och med att de går till överdrift. Men jag gillar dem ändå och då framför allt Grangés böcker eftersom MacBride har en underlig förmåga att snöa in på vissa saker …

Tamara McKinleys böcker är vackra på alla möjliga sätt. tänker dock främst på hennes miljöbeskrivningar som skulle få mig att boka en flygbiljett till vilket ögonblick som helst bara för att själv kunna få uppleva den underbara bild hon målar upp av landet.

kan inte svära på om det är en violin som en kvinnlig går omkring och släpar på i Browns rekviem av James Ellroy. vet dock med säkerhet att hon har ett stränginstrument i ett fodral som hon bär med sig med jämna mellanrum.

Förr om åren läste mycket av Håkan Nesser men på senare år har känt att hans böcker har gått från riktigt bra till riktigt dåliga. Böckerna om Van Veeteren gillade dock skarpt.

I min bokvärld finns det inte mycket till vardag egentligen men tycker ändå att Roy Grace gör vad han kan för att hålla ihop arbetet, sin relation, vänner och hunden utan att trampa på alltför många tår. Snart får han dock ännu en person att ta hänsyn till och det ska bli spännande att se hur han kommer att få sitt liv att gå ihop då …

Comments

  1. Belinda Bauer ligger på min önskelista;-)
    Och James senaste har jag precis läst ut!

  2. Jag kan inte låta bli att hålla utkik efter ’orange’ när jag läser MacBride nu för tiden. 🙂

  3. Jag börjat sakna Roy Grace, håller med om att balansen mellan jobb och vardagsliv är bra. Får nog ta och läsa vidare snart!

    • Ja, det tycker jag att du ska göra. Jag har precis avslutat bok nummer sju men har dock inte hunnit blogga om den ännu. Men det kommer alldeles strax.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: