Bokalfabet 2.0 – del 27

Veckans bokstav i Bokalfabet 2.0 är Å: återvinning, ångest, ålderdom, årskurs och åskådare.

I Dödens plats av  får läsaren stifta bekantskap med dödsklockan – en klocka som talar om när man ska dö. Denna klocka finns faktiskt på riktigt men bara tanken på att testa den ger mig ångest.

Jens Lapidus återvinner skiljetecknet kolon i sin bok Snabba Cash så till den milda grad att han var tvungen att förklara sig i Babel (tror att det var).

I Dead Man´s Grip av  kidnappas en pojke från skolan. minns inte vilken årskurs han gick i men kommer väl ihåg vad kidnapparen hade för avsikt att göra med honom och med James målande beskrivningar blev det riktigt otäckt och många av de som bevittnade händelsen kunde inte göra annat än att vara åskådare

I Camilla Läckbergs Änglamakerskan finns en karaktär som heter Lars-Åke Månsson. Tänk att vet det utan att ens ha läst boken ännu 🙂

De litterära systrarna minns bäst är Caroline och Tamsin Smith i A Room Full of Bones av Elly Griffiths vilket är en mycket läsvärd bok.

 

 

Comments

  1. Griffiths blir verkligen bättre och bättre! Störde mig faktiskt inte på kolonen i Snabba Cash som jag gillade, men på det och typ allt annat i uppföljaren som jag inte orkade läsa ut.

  2. Och jag har läst Änglamakerskan utan att komma ihåg den karaktären…

    • Ska jag vara ärlig vet jag inte om han är en riktig karaktär men hans namn nämns i boken i alla fall 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: