Bokalfabet 2.0 – del 6

Efter en veckas uppehåll är nu Linda tillbaka med och turen har kommit till bokstaven F: filosofera, frustration, frukt, finsmakare och fri.

Guido Brunetti är en riktig finsmakare i Donna Leons böcker som utspelar sig i Venedig. Som exempel kan nämnas Falska bevis där till och med den anspråkslösa rätten Pasta med Peperoncino får det att vattnas i munnen. Med all rätt har Brunetti fått en alldeles egen kokbok som funderar på att införskaffa mig.

Den friaste person jag ”känner” är som endast äger de kläder han står i, han har ingen fast adress, inga kreditkort, ingen familj osv. I 61 Hours (Lee Child) är han i ett – med hans mått mätt – ett svinkallt där han helt plötsligt flyttar in hos en äldre kvinna som står under vittnesskydd.

Frustration och frukt hoppar över då i stort sett alla poliser/utredare är frustrerade när fallet inte går dit de vill och de väljer inte sällan att koppla av med en vinpava som tillverkas av en speciell frukt.

 

Karaktären får bli Fredrik Broman som spelar huvudrollen i Håkan Östlundhs gotlandsdeckare. I april släpptes del 5, Inkräktaren, och den ser fram emot att läsa.

Mitt favoritland får bli Storbritannien då läser mycket brittisk litteratur. Favoritplatsen eller rättare sagt platserna är Cornwall (där många deckare till fullo eller delvis utspelar sig) samt Peak District med omnejd där bl.a. Stephen Booths böcker utspelar sig.

Comments

 1. Din bok ligger förresten i en fin grön påse. Nu ska jag bara ta med den till en brevlåda också! Tack för tegelstenen som kom idag.

  • Annika says

   Va? Har du redan fått den? Det var minsann snabba ryck för jag postade den i går 🙂

 2. Ännu en anglofil! Tänker ofta att jag ska läsa böcker från andra länder, men jag återkommer ofta till Storbritannien och Frankrike.

  • Annika says

   Jag tycker även om italienska, australiska och amerikanska miljöer men jag stannar inte där särskilt länge innan suget efter Storbritannien blir för stort …

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: