Bokalfabet 2.0 – del 7

Nu har det blivit dags för bokstaven G i Lindas bokalfabet 2.0: grön, god, generös, gunga, gömma.

Miljöbeskrivningarna i Mörk kust av Peter Temple var helt otroliga. De var så levande beskrivna att det var omöjligt att inte se hundarna springa omkring i det gröna gräset och de gröna buskarna framför sig. Faktum är att blev oerhört sugen på att skaffa en egen hund. Som tur var gick det över ganska fort för jag tycker egentligen inte om hundar.

Guido Brunetti i Falska bevis av Donna Leon och Guido Guerrieri i På sannolika skäl av Gianrico Carofiglio är två som äter god mat. En annan som verkligen kan njuta av livets goda är som absolut aldrig säger nej till en bit kaka, en doughnut eller glass. I Gömt byte smäller hon i sig tio (tror att det var) i sträck utan att ens rapa efteråt. Personligen skulle jag spy men det är ju en helt annan historia.

Roy Grace (Peter James) är en generös man som låter en kollega bo i sitt hus eftersom han själv mer eller mindre har flyttat in hos en kvinna (vem säger dock inte för er som ännu inte har kommit särskilt långt i serien). Denna generösa akt nämns bland annat i Dead Tomorrow.

har en scen av en gunga i huvudet och om jag inte minns fel så var det i -serien och straffet vars manus är skriven av en av mina favoritförfattare Lynda La Plante.

får lov att svara Roy Grace här också för han är en charmig polis som är lätt att tycka om.

Den enda kommer ihåg som delvis handlar om en gammal kvinna är Änglavakter av Kristina Ohlsson. Visserligen kretsar inte intrigen just till åldrandet även om den har ett visst finger med i spelet.

Comments

  1. Åh, Änglavakter vill jag också läsa. Den står i hyllan och väntar. Tillsammans med en och annan bok som jag också vill läsa.

    • Och nej, comment luv funkar inte för mig här heller. Stod på plugin-sidan att det ska komma en ny version. Synd att det krånglar, för det är en bra idé. Undra om det finns någon liknande plugin tro?!

    • Annika says

      Det finns alltid en hel del böcker som man vill läsa men tyvärr räcker inte tiden till. I slutändan handlar kanske allt om planering … ?

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: