Bokbloggsjerka 1 – 4 april

Har du ett genuint intresse för böcker? du om /litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Om du fysiskt skulle kunna förflytta dig in i en eller en serie, vilken skulle det vara och varför? (Det är naturligtvis tillåtet att nämna hur många eller serier du vill då jag vet hur svårt det är att välja endast en)

Jag skulle absolut vilja dyka in mellan stenarna i Diana Gabaldons romaner om Claire och Jamie Fraser. Tänk bara att få möjlighet att förflytta sig från den många gånger urtrista vardagen till 1700-talets Skottland. Det vore någonting att för barnbarnen vill jag lova!

Jag skulle inte heller ha någonting emot att erbjuda (Peter James) mina tjänster för att jaga reda på hans förlupna fru Sandy. Inte nog med att jag verkligen vill veta vad som hände med henne, men då jag tycker att han verkar vara en hyvens kille skulle jag lätt kunna svinga en bägare med honom i en rökig pub i England. No worries!

Anne Franks dagbok är en som har fascinerat mig under flera år och jag är är övertygad om att enda sättet att förstå vad som verkligen hände och att känna det hon förmedlar med sina dagboksanteckningar är att själv försätta sig i hennes situation. Jag kommer fortfarande ihåg hur illa berörd jag kände mig när jag läste hennes inlägg som alla började med Hello Kittie. Tänk att vara så ensam att man känner sig tvungen att adressera sina inlägg till en fiktiv person.

Hur jag än gör kan jag inte låta bli att nämna Elly Griffiths. Jag vet att jag hela tiden tjatar om henne men Ruth Galloway är någonting alldeles extra. Tänk att få spendera tid med henne och och att verkligen på plats få känna den elektricitet som flödar mellan dem. Jag längtar till nummer fyra …

Till sist:

Fantastiskt kul att så många deltog förra veckan! Jag hoppas verkligen att vi kommer att uppnå ett minst lika bra deltagande – om inte bättre – den här gången!

 

Comments

 1. Bättre sent än aldrig. Nu har jag också svarat på den här roliga frågan.
  http://arielleman.wordpress.com/2011/04/03/bokbloggsjerka-1-4-april/
  Ariel recently posted..Bokbloggsjerka 1-4 april

 2. Bokbrus says

  Vilken kul fråga och givetvis vill jag vara med. Svaret hittas här:
  http://www.bokbrus.se/2011/04/besok-i-litteraturen/

  Trevlig helg!

 3. Jag är med för första gången! Jag valde mumindalenvärlden, vet inte hur genomtänkt det var nu i efterhand. Nåväl, här är länken; http://thecuriouscaseofthebooks.wordpress.com/2011/04/02/bokbloggsjerka/
  Clara recently posted..Bokbloggsjerka

 4. Vilken rolig fråga det var den ehär veckan…
  Bokslukaren recently posted..Veckans bloggjerka

 5. Även jag hade velat besöka Anne Frank: http://www.spetsig.se/?p=3206
  Spetsig recently posted..Bokbloggsjerka 1-4-4-4

 6. Min jerka kommer imorgon – spännande fråga. Klurar på den!
  och dagarna går… recently posted..aprilskämt någon

 7. Då har jag svarat. Det var en kul fråga idag!
  Sara recently posted..Om jag fick leva i en bok-film

 8. Givetvis vill jag vara med den här veckan också, härlig fråga! Här är mina svar:
  http://erikasbokprat.blogspot.com/2011/04/veckans-bokbloggsjerka.html
  Erika recently posted..Veckans bokbloggsjerka

 9. Det är väl klart som sjutton att jag hakar på denna vecka också. Väldigt bra fråga. Här är urlen: http://lingonhjarta.blogspot.com/2011/04/veckans-bokbloggsjerka.html
  Lingonhjärta recently posted..Veckans bokbloggsjerka

 10. Hej

  Jag hoppar med en stund. Kul idé!
  Jag gillar också Elly Griffiths.Och apropå Ann Cleeves så tycker vi ju olika och det är väl inget konstigt. Jag plöjer nu med stor glädje igenom hela hennes produktion.

  trevlig helg!

  • Det är nog snarare tur att vi tycker olika om böcker för tänk så tråkigt det skulle bli annars 🙂

Trackbacks

 1. […] Jag har haft fullt upp i helgen och har inte hunnit med att skriva om Annikas Jerka förrän nu. […]

 2. Besök i litteraturen skriver:

  […] och dags för ny Bokbloggsjerka på Annikas Litteratur- och kulturblogg. Veckans fråga […]

 3. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: