Bokbloggsjerka 1 – 4 maj

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”. 

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

  1. Skriv in urlen till ditt inläggom ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
  2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
  3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
  4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Spin-offen på förra veckans fråga kommer från Robert: Vilka moderna böcker tror du kommer att räknas som klassiker om hundra år?

Patient 67 av Dennis Lehane, eftersom den bokens genialitet kommer att stå sig under många år framöver.

Trackbacks

  1. […] första maj och Bokbloggsjerka, härligt! Helgens fråga är en spin-off på förra veckans och kommer från Robert: Vilka […]

  2. […] Glad första maj, hörröni! Spirar vårkänslorna hos er? Här i småland har det varit grådaskigt och regnat hela dagen, men jag ska inte agera vädertant utan jag tänkte nämna mina funderingar kring veckans bokbloggsjerka hos Annika. […]

  3. […] att återgå till dagens jerka som ju inlägget faktiskt ska handla om, så är frågan idag väldigt kul tycker jag. Svår men […]

  4. […] Underbart. Samtidigt är det fredag och som vanligt dags för bokbloggsjerka. För helgen är det följande fråga från Robert som gäller hos Annika: Vilka moderna böcker […]

  5. […] bok Hyresgästerna. Det är gott om tid att delta. Den här veckan orkar jag även delta i veckans jerka, där frågan lyder: Vilka moderna böcker tror du kommer att räknas som klassiker om hundra […]