Bokbloggsjerka 1 – 4 mars

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Vilken genre önskar du att du kunde läsa men som du bara inte kan stå ut med?

Poesi verkar vara gångbart i alla möjliga sammanhang, och inte sällan dyker det upp ett och annat poesicitat även i deckarnas värld. Dessa passager hoppar jag dock frekvent över eftersom jag aldrig har förstått mig på poesi, vilket har ställt till det både en och två gånger för mig när jag har pluggade litteraturvetenskapliga kurser på universitetet. Jag har min fantasi att tacka för att jag har klarat av dessa kurser ändå, även om lärarna inte alltid har varit överförtjusta i mitt sätt att vanhedra ett välkänt poesistycke 🙂

Den troliga förklaringen till att jag inte är förtjust i poesi ligger i min bristande förmåga att kunna läsa mellan raderna, och vad det beror på kommer jag nog inom sinom tid att få ett svar på.

Trackbacks

  1. […] Den senaste veckan har jag haft bloggtorka och det är inte kul. Vilken tur att jerkan finns! Den här gången undrar Annika följande: […]

  2. […] gammal bokbloggsjerka hos Annika handlade om vilken genre vi vill läsa, men inte står ut med. Riktigt så hård vill […]

  3. […] Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Vilken genre önskar du att du kunde läsa men som du bara inte kan stå ut med? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på […]

  4. […] fråga i Annikas bokbloggsjerka […]

  5. Bokbloggsjerka 1-4 mars | Books on my mind skriver:

    […] jerka handlar om följande fråga: Vilken genre önskar du att du kunde läsa men som du bara inte kan […]

  6. […] är med i ännu en bokbloggsjerka och den här gången ska vi svara på denna […]

  7. […] Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg: […]

  8. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: