Bokbloggsjerka 10 – 13 oktober

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

 1. Skriv in urlen till ditt inläggom ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
 2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
 3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
 4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Vilken är den mest komplexa fiktiva karaktären (på tv/bio eller i en bok) som du har träffat på?

Det finns många men den jag kom att tänka på först är Lisbeth Salander. Denna underbart goa, sårbara, tuffa, egensinniga, datornördaktiga, och alla andra adjektiv som du bara kan komma på, karaktär kan jag inte få nog av. Jag tänker på henne jämt och oj vad jag skulle ha önskat att hon – liksom Stieg Larsson – skulle ha fått leva vidare.

Ja, jag vet att David Lagercrantz ska skriva del fyra men det gills inte, så det så!

PS: Analysera inte sönder frågan nu utan berätta om en karaktär som är komplex just för dig!

Comments

 1. Jag har också funderat hela helgen (mellan annat program) och kom till en motvillig hjälte: Thomas Covenant den Klentrogne. Mera här:
  http://kattslavenkoko.wordpress.com/2014/10/13/en-komplex-karaktar-eller-en-karaktar-med-komplex/
  Koko recently posted..En komplex karaktär, eller en karaktär med komplex?

 2. Bättre sent än aldrig, här kommer mitt svar 😀
  Gabriella recently posted..Bokbloggsjerka 10-13

 3. Nu har jag också svarat. För mig ganska enkelt denna veckan 🙂

  http://pahittadenojen.wordpress.com/2014/10/12/camille-oh-camille/
  Frida / påhittade nöjen recently posted..Camille, oh, Camille!

Trackbacks

 1. […] Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga: Vilken är den mest komplexa fiktiva karaktären (på tv/bio eller i en bok) som du har träffat på… Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: