Bokbloggsjerka 11 – 14 mars

Har du ett genuint intresse för böcker? du om böcker//författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya som har lagts till i listan.

Du måste ha en som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra genom att klicka på deras ””inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Kan vara rolig? Vilken är din favoritbok med humoristiska inslag?

erkänner att jag är en tämligen humorbefriad person. Jag skrattar sällan eller aldrig åt humorprogram på tv (Time Out undantaget) av den enkla anledningen att jag inte tycker att skämten komikerna drar är roliga. Efter fem minuter kommer pinsamhetskänslan över mig och snabbt som ögat byter jag kanal eller så stänger jag av :n för att i stället ägna mig åt vettigare saker.

Humor i böcker är dock en helt annan sak där man åtminstone kan urskilja två sorters humor: Böcker som tillhör den humoristiska genren och böcker med snöpliga inslag av t.ex. en händelse eller en kommentar från någon av karaktärerna. Som exempel kan nämnas böckerna av där såväl som Ben Cooper står för fadäser som i alla fall får mig att skratta högt.

Om man däremot enbart skall rikta in sig på genren humoristiska böcker så tillhör Janet Evanovichs böcker om favoriterna. har hittills läst de åtta första i serien och trots att böckerna följer samma mönster och att Plum försätts i återkommande situationer så går det inte att låta bli att skratta. Dessa böcker är perfekt när man känner att man behöver förgylla sin vardag med små enkla knep. Vill man bara några stycken kan man gott och väl läsa dem i ganska snabbt tempo, men om man har bestämt sig för att läsa alla sexton bör man ta vissa uppehåll där man läser annat då det lätt kan bli för mycket av det goda.Comments

 1. Efter att ha missat flera jerkor tar jag mig nu i k.ragen och är med på banan igen
  Bokslukaren recently posted..Så jerkar vi igen

 2. Sigrid Drakhjärta says

  Jag slänger in en Jerka i sista sekund innan Fredag blir Lördag! 🙂

  http://silverviol.wordpress.com/2011/03/11/jerka/

 3. Självklart kan litteratur vara roligt men jag är helt med dig vad gäller tv-underhållningen.
  Hanna recently posted..Det ska vara roligt att läsa

 4. Vill du skratta som jag gjorde? Läs mera här:
  http://mimmimarie.blogspot.com/2011/03/veckans-bokbloggsjerka.html
  mimmimarie recently posted..Blodläge – Johan Theorin

Trackbacks

 1. […] övrigt funderar jag lite på mitt inlägg i den kommande helgens bokbloggsjerka http://alkb.se/bokbloggsjerka-11-14-mars som har temat Kan litteratur vara rolig? Vilken är din favoritbok med humoristiska […]

 2. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: