Bokbloggsjerka 11-14 mars

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

 1. Skriv in urlen till ditt inläggom ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg.(Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
 2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
 3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
 4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Jag har aldrig varit särskilt förtjust i ljudböcker, men all pendling till och från Piteå gjorde att jag åtminstone gav dem en chans. Jag lyssnade på ett par där Stefan Sauk är uppläsare men jag tappade bort mig hela tiden och fick verkligen anstränga mig för att hänga med i handlingen. Det gick inget vidare så jag gav upp efter ett tag.

Inför en resa laddade jag hem Hamlet, prince of Denmark av A.J. Hartley & David Hewson från Audible och trodde att det skulle gå så mycket bättre eftersom Richard Armitage är uppläsare. Men trots att jag avgudar hans röst så tappade jag intresset efter bara några minuter och började tänka på annat.

Nej, någon fan av den här bokformen kommer jag nog aldrig att bli.

Vilken är din favorit när det gäller ljudböcker (bok, uppläsare eller både och)?

Comments

 1. Här kommer jag på slängen med mina tips: https://kattslavenkoko.wordpress.com/2016/03/14/oronlasningsgodis/
  Koko recently posted..Öronläsningsgodis

 2. Bättre sent än aldrig, här kommer mitt svar: https://bokfrossa.wordpress.com/2016/03/14/bokbloggsjerka-ljudbocker-2/

 3. Nu finns också det jag kallade för ”del 2” när jag svarade på jerkan i fredags.
  Här: http://www.news55.se/kronikor/kanda-skadespelare-tjanar-pengar-pa-att-misshandla-texter/
  En längre text som jag skrev förra veckan, helt ovetandes om Annikas planer. Kanske dök ljudböckerna upp i vårt medvetande på grund av att man härom dagen avhöll den andra ”Ljudboksgalan”, den som delar ut 50 000 till det gångna årets bästa ljudbok, pengar som delas 50-50 mellan författare och uppläsare. Första årets pris gick till Majgull Axelsson och Katarina Ewerlöf för ”Jag heter inte Mirjam”. Den här gången belönades Birgitta Bergin och Anna-Maria Käll för ”En oemotståndlig affär”.
  Klimakteriehäxan recently posted..När man läser med öronen – del 2

 4. Här kommer ljudboksminnen och framtid!

  http://lottamodin.se/2016/03/ljudbockerna-och-jag/

 5. Heisann!
  Her er mitt bidrag til helgens jerka 🙂

  http://www.anettesbokboble.com/?p=2994
  anettesbokboble recently posted..Bokbloggsjerka 11-14 mars ☆

 6. Vilken aktivitet, redan så här på fredagskvällen. 🙂 Här kommer mitt bidrag:

  http://barahittepa.blogspot.com/2016/03/hoglasning-pa-burk.html
  Bara hittepå recently posted..Högläsning på burk

 7. Vet inte om min kommentar kom upp men jag testar igen

  här är mitt svar:
  https://sizzensblogg.wordpress.com/2016/03/11/bokbloggsjerka-11-14-mars-2k16/
  Siri recently posted..Bokbloggsjerka 11-14 mars 2k16

Trackbacks

 1. […] var det ett tag sedan jag var med i bokbloggsjerkan, men idag känner jag för det. Veckans fråga handlar om ljudböcker och om man har någon […]

 2. […] Nu blire bokbloggsjerkan! […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: