Bokbloggsjerka 12 – 15 april

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

mor

Den här jerkan tillägnas min älskade mamma som skulle ha fyllt 74 år på måndag. Hon var ingen läsande människa, men det var inte för att hon inte tyckte om böcker, utan för att hon helt enkelt inte kunde sluta läsa när hon hittade en bok som hon tyckte om, och för henne var det inte självklart att låta disken stå om hon var upptagen med – i mitt tycke – viktigare saker.

Att inte kunna sluta läsa en riktigt bra bok är en ”egenskap” som jag mycket väl känner igen mig i; sätt en bra bok i händerna på mig och världen försvinner.

Kan du ge tips på en bok som man absolut inte kan lägga ifrån sig? Om du kan får du gärna ge förslag på en bok inom så många genrer som möjligt, men det är absolut inte ett krav för att vara med i jerkan. Förslag på en bok är lika välkommet som förslag på tio!

I sådana här sammanhang är det omöjligt att nämna Patient 67 av Dennis Lehane. Den är så så genial så inga ord gör den rättvisa. Läs den! (Den klassas som deckare, men det är den inte i egentlig mening. Faktum är att den är svår att sätta i ett fack och det gör den än mer intressant).

Flyga drake av Khaled Hosseini berör mig fortfarande fastän det är flera år sedan jag läste ut den. Boken är så långt ifrån en deckare man kan komma, men den är en bladvändare lika fullt.

Jag var helt salig när jag läste Crocked Letter, Crocked Letter av Tom Franklin. Den här boken bjuder på fantastiska miljöbeskrivningar, en fängslande berättelse och en vänskap som går fel. Underbar!

 

 

 

Comments

 1. Jag kom på i sista minuten att jag bara funderat på en massa favoriter och inte skrivit ner dem… I min bloggpost finns ett par finlandssvenska böcker, en finsk, en svensk och några amerikanska: http://my.opera.com/Kattslaven_Koko/blog/2013/04/15/bokflod-som-drar-mig-med-sig
  Koko recently posted..Akrylkul

 2. Bokdetektiven var igår så inne i att recensera bladvändaren ”Jack Uppskäraren – kriminalfall och legend” att jag nästan glömde att lägga in det här! Tack för ännu en trevlig jerka 🙂 http://www.bokdetektiven.se/?p=576
  Bokdetektiven recently posted..Blodig bloggjerka!

 3. mitt bidrag:
  http://mrscalloway.blogspot.se/2013/04/bokbloggsjerka-12-15-april.html

  Annika, du har blivit speciellt uppmärksammad på min blogg
  A ROOM OF MY OWN recently posted..Bokbloggsjerka 12-15 april

 4. Då hann jag med lite jerka idag också 🙂
  http://tantaugustastekopp.wordpress.com/2013/04/15/bokbloggsjerka-3/
  tantaugusta recently posted..Bokbloggsjerka

 5. Det var svårt att välja, det finns så många bra böcker! Men här hittar ni i alla fall mitt urval: http://doktorglas.blogg.se/2013/april/veckans-bokbloggsjerka-2-3.html
  Doktor Glas recently posted..Veckans bokbloggsjerka

 6. Nu har jag också svarat!
  Feministbiblioteket recently posted..Bokbloggsjerka v 15 – böcker jag inte kan lägga ifrån mig

 7. Här kommer mitt svar!

  http://www.saganomsagorna.se/2013/04/bokbloggsjerka-12-15-april.html
  Anna Sagan om Sagorna recently posted..Bokbloggsjerka 12-15 april

Trackbacks

 1. […] april 2013 Dagens tema hos svenske Annikas bokbloggsjerka er «En bok som man absolutt ikke klarer å legge fra seg». Jeg har lest mange bøker i […]

 2. […] Annika vill att vi tipsar om sträckläsningsböcker. Sådana vi slukat. […]

 3. […] vid sprisen med, tänker på jobbet att jag skulle vilja hem och läsa! Därför passade Veckans bokbloggsjerka bra den här veckans fråga är […]

 4. […] undrar Annika i helgens jerka. Förutom Cirkeln och Eld som är två favoriter vill jag tipsa om […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: