Bokbloggsjerka 12 – 15 december

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

 1. Skriv in urlen till ditt inläggom ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
 2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
 3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
 4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Veckans fråga kommer från Mia: Är tre ett dåligt betyg? (Gäller betygskalan 1-5. Sortera in trean på motsvarande plats om du använder en annan typ av poängsättning)

Nej, det tycker jag verkligen inte och det verkar inte de som läser mina recensioner heller tycka, eftersom böcker fortsätter att strömma in av såväl författare som förlag.

Om jag skulle skriva en bok som skulle föräras med betyg 3 skulle jag bli överlycklig. Jag menar, vem kan bli sur/arg för ett godkänt betyg?

Vid några tillfällen har jag fått beska kommentarer, och en del har till och med kallat mig för idiot, men då i samband med att jag har sågat en bok som de själva har älskat. Jag lägger dock inte särskilt stor vikt vid detta, eftersom jag skriver om och betygsätter en bok utifrån mina egna upplevelser om densamma, och om någon tycker att jag har fel så är det deras problem. Inte mitt.

Comments

 1. Ett kort svar…

 2. Här kommer mitt svar, jag fick fundera ett tag…
  https://frejareddevil.wordpress.com/2014/12/15/betyg-pa-recensioner/

 3. Här är mitt svar. Intressant fråga idag tycker jag.http://tantaugustastekopp.wordpress.com/2014/12/14/veckans-jerka-betygsattning/

 4. Här kommer mitt inlägg i Bokbloggsjerkan.

  http://www.barnboksbloggen.se/?p=7693

 5. Här är mitt svar:)
  http://sizzensblogg.wordpress.com/2014/12/13/bokbloggsjerka-12-15-december/

  kika gärna in och lämna en liten kommentar.
  kraam sizzen

 6. Det är väl ett mittemellanvitsord. Inte bra, inte dåligt. Lite väl mellanmjölkigt lagom… 😉

  http://kattslavenkoko.wordpress.com/2014/12/12/mittemellanlagom/

 7. Mitt svar kommer här

 8. Mitt svar

 9. Då är min jerka färdigfunderad. Resultatet finns här:
  http://mshisingen.blogspot.com/2014/12/bokbloggsjerka-betyg.html

 10. Här kan ni läsa mitt svar på veckans fråga 🙂 http://gpkjeilen.blogspot.se/2014/12/bokbloggsjerka-12-15.html

 11. Håller helt med dig. Här kommer mitt svar. Trevlig helg!
  http://cattisboktips.blogspot.se/2014/12/bokbloggsjerka-12-15-december.html

 12. Hej, här kommer mina funderingar om den här intressanta frågan:

  http://oarya.se/2014/12/12/bokbloggsjerka-12-15-december-nu-ska-vi-prata-betyg/

 13. Godmorgon!
  Här kommer mitt svar. Trevlig helg!

  http://wp.me/p26arg-1qj

 14. Här kommer mitt svar 🙂 Ovanligt tidigt men sitter och väntar på sotaren som ska komma mellan 7 och 9… snacka om att förstöra en ledig dag när man inte vet exakt när utan man ska vänta…

  http://bokraden.blogspot.se/2014/12/bokbloggsjerka-12-15-december.html

 15. En lätt fråga, men svårt att formulera ett svar. Här är mitt försök i alla fall http://bokslut.blogspot.se/2014/12/bokbloggsjerka-12-15-december.html

 16. Ja men dumt att kalla någon idiot, smaken är olika.
  http://eggetbok.blogspot.se/2014/12/bokbloggsjerka-12-15-december.html
  Mia

Trackbacks

 1. […] här gången handlar  bokbloggsjerkan om […]

 2. […] har bestämt mig för att vara med i Bokbloggsjerka igen. Jag deltog i den för länge sedan, men sedan föll det i glömska, eller om det var stress […]

 3. […] var det dags för helgens bokbloggsjerka! Annikas fråga […]

 4. […] Så var det fredag och dags att svara på veckans fråga i Annikas bokbloggsjerka: […]

 5. […] Idag funderas det på betygsättning i bokbloggsjerkan. […]

Speak Your Mind

*