Bokbloggsjerka 13 – 16 augusti

Om

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller om man så vill) runt bland som har anmält sig i Mr Linkyn här nedanför. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din och börja hoppa runt bland alla som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya som har lagts till i listan. (Under fliken ”Jerka” finns en sammanställning på vilka deltagare som har anmält sig till respektive vecka. Listan uppdateras varje måndag).

Du måste ha en för att få vara med. Med detta inte sagt att du inte kan ha en mer ”allmän” blogg, men huvudinnehållet måste ha med och att göra.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i Mr Linky listan här nedanför. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra genom att klicka på deras ””inlägg. Hitta nya att följa. Skaffa nya vänner. Prata om . Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

MÅNGA AV ER LÄSER I FLERA OLIKA GENRER MEN VILKEN VÄGRAR DU KONSEKVENT ATT LÄSA OCH VARFÖR?

Det finns en rad genrer som direkt undviker att läsa: fantasy, sci-fi, bibliografier (jag håller dock på att ändra på detta nu) och grafiska romaner för att nämna några. Men det jag absolut inte skulle läsa om jag så hade en pistol mot huvudet är Harlequin och/eller annat romantiskt dravel.

När skulle läsa en i populärlitteratur för några år sedan var vi tvungna att läsa en Harlequinroman. nästan skämdes när jag var tvungen att gå in på den lokala kiosken för att välja ut en, och gud förbjude, köpa en sådan. Den här genren faller under gebitet: har man läst en, har man läst alla: en kille och en tjej möts. Heta uppstår. Hinder kommer i vägen men så får de varandra i slutet i alla fall. Urk!

Inte ens ett utöver det vanliga kan lyfta den här sortens ”litteratur”.

Comments

 1. Jag är bara lite nyfiken. är det någon som läser bibliografier för nöjes skull?

  • De enda bibliografier jag läser är vilka böcker som en viss författare har skrivit. Jag ställer frågan på min blogg så får vi se om någon annan använder dem till något annat.

 2. Puh, jag hann vara med denna veckan också, precis på slutkampen 🙂

 3. Vad är det som blivit fel med mitt inlägg? Det har ju kommit med massor av gånger.

  • Marie: det var verkligen konstigt och någonting som jag aldrig har varit med om tidigare. I själva Mr Linkyn fanns det bara en länk till ditt inlägg och när jag gick in i mitt inlägg och tog bort en av dina länkar så försvann allihop. Efter att ha lagt in din länk igen så verkar det fungera!

  • Marie: det var verkligen konstigt och någonting som jag aldrig har varit med om tidigare. I själva Mr Linkyn fanns det bara en länk till ditt inlägg och när jag gick in i mitt inlägg och tog bort en av dina länkar så försvann allihop. Efter att ha lagt in din länk igen så verkar det fungera!

 4. Nu har jag svarat. Har faktiskt aldrig läst någon Harlequin heller, men de lär väl inte skilja sig mycket från veckotidningarnas följetonger som jag slukade när jag var liten.

  • Det kan jag tyvärr inte svara på men risken är överhängande att det går under samma ”flagg” 🙂

 5. Jag har aldrig läst en Harlequin, jag måste göra det.
  Jag kan dock se mig framför hur du Annika (även om jag inte har en aning om hur du ser ut) köpa en och skämmas. Ungefär som när en del män ser ut när de ska köpa sig en porrtidning. Jag skulle nog också skämmas en del och skulle jag köpa den i en kiosk skulle jag behöva köpa annat samtidigt för att försöka dölja boken.

  • Marie: du har inte missat något! Det är märkligt att man plockar på sig andra saker att köpa när man är i begrepp att köpa något man skäms för. Den pinalen dyker upp förr eller senare innan man lämnar affären/kiosken i alla fall 🙂

 6. Idag är jag till och med i tid! Gött!

 7. oh, hann jag först den här gången? Förstår din avsmak för harleqin, de

 8. Hej, vilken kul idé med Bokbloggsjerkan.

  Hur får man in MrLinky-widgeten på sin blogg? Måste man ha med den när man skriver sitt blogginlägg?

Trackbacks

 1. […] har en bokbloggsjerka som är till för att hjälpa till att hitta till nya bra bokbloggar. Denna vecka frågar hon […]

 2. […] du också vara med? Klicka här och följ instruktionerna. Läs också:Veckans […]

 3. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas Mr. Linky som du finner här. […]

 4. […] Bokbloggsjerka 3 Posted on augusti 13, 2010 by fullbokhylla Allt om jerkan här! […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: