Bokbloggsjerka 13 – 16 juli

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ””.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Recenserar du alla böcker du läser?

Jag brukar normalt sett göra det även om det inte alltid blir en regelrätt recension. Vid enstaka tillfällen händer det dock att jag inte finner ord för vad jag har läst och då står jag hellre över för att i stället kasta mig över andra, i mitt tycke, viktigare saker att skriva om. Sist ut var Den sista akten av Mari Jungstedt som var så dålig så jag nästan grät efter jag hade läst ut den.

Comments

 1. Jenny E. says

  Här är mitt korta svar: http://jenny.jennytranslation.com/2012/07/15/bokbloggsjerka-13-16-juli-2012/

  (Kan läsas efter 18:00 15/7)

 2. Så här svarade vi!

 3. Hanna@Bokbeast says
 4. Här kommer veckans svar:
  http://helenasbokhylla.wordpress.com/

 5. Första gången jag vågar mig på att svara och inte bara läsa.

  http://miamaria-film.blogspot.se/2012/07/bokbloggsjerka.html

 6. Ja! Av lust och stor nödvändighet!
  Läs mer i mitt inlägg:
  http://carolinalandin.blogspot.se/2012/07/bokbloggsjerka-13-16-juli-recensioner.html

  Annika – det hade varit jättekul att läsa varför Jungstedt var så usel så hon nästan fick dig att gråta…

  • Intrigen var skittrist, hennes försök att blanda in romance,eller vad jag nu ska kalla det, föll platt till marken (jag är inget fan av för mycket romantik i deckare, ja inte annars heller egentligen, men här blev det så pinsamt att jag nästan var tvungen att ta fram skämskudden för att över huvud taget kunna läsa vidare, jag kunde inte bry mig mindre om karaktärerna, upplösningen var en aning för otrolig för min smak, språket ska vi inte ens prata om. Om jag skulle ha recenserat den så hade betyget blivit -1, och det skulle i så fall ha varit den värsta sågningen någonsin på min blogg. Hujedamig säger jag bara!

   • Haha, sågningar kan vara rätt kul att läsa om de är välförtjänta! Har inte läst den boken (osäker på om jag har läst någon Jungstedt överhvudtaget) men blir nästan sugen på att göra det för att se om jag famlar efter skämskudden, jag också…

    • Det kommer att bli spännande att läsa dina tankar kring boken om du bestämmer dig för att läsa den 🙂

 7. Hej! Mitt inlägg till jerkan denna veckan hittar ni här:

  http://bokslukare.blogg.se/2012/july/bokbloggsjerka-13-16-juli.html

  Trevlig helg alla jerkare!!

 8. Titta in på min blogg för att se mitt svar:)
  http://boktok73.blogspot.fi/2012/07/bokbloggsjerka-13-16-juli.html

 9. Svaret på om jag recenserar alla böcker jag läser kan ni hitta här: http://tjugotremin.blogg.se/2012/july/bokbloggsjerka-del-88.html

 10. Susanne says

  Hej hej!
  Mitt svar återfiinns här:
  http://www.susannekleman.se/2012/07/13/dagens-fråga-10617935

  /Susanne

 11. Här är mitt svar:
  http://dorasbokprat.blogspot.se/2012/07/handen-pa-hjartatbloggar-jag-inte-om.html

  Kortfattat: Nej jag bloggar inte om allt jag läser…varför? Det får du läsa på min blogg.

  Trevlig helg!

 12. Det här kunde nog ha blivit det kortaste svaret någonsin i min bokbloggsjerkahistoria 🙂 http://bokslut.blogspot.se/2012/07/bokbloggsjerka-13-16-juli.html

Trackbacks

 1. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om “jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

 2. […] Deltar även detta vecka i bokbloggjerkan hos http://alkb.se/bokbloggsjerka-13-16-juli  […]

 3. […] gör jag det verkligen? Veckan jerkafråga hos Annika lyder som rubriken och mitt korta och koncisa svar är ja, det gör jag. Antingen här på […]

 4. […] I veckans jerka så undrar Annika följande: Recenserar du alla böcker du läser? […]

 5. […] Det är fredag och Annika har bokbloggsjerka. Vill du veta mera om bokbloggsjerka, kolla här. […]

 6. […] det är dags för bokbloggsjerkan, då vet man att helgen har anlänt än en gång. Och att tiden gått väldigt fort sedan förra […]

 7. […] man så här på semestern men jag hade ändå koll på att det var fredag. Då är det dags för Annikas Bokbloggsjerka. Hon ställer frågan, bokbloggare svarar och så hoppar vi runt som hoppjerkor mellan […]

Speak Your Mind

*