Bokbloggsjerka 14 – 17 oktober

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!. Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Vilken är den sämsta bok som du faktiskt har läst ut och varför var den så dålig?

I skrivande stund finns det två böcker som slåss om denna mindre smickrande titeln: The Life of Pi av Yann Martel och Förföljd av det förflutna av Nora Roberts.

Den förstnämnda rör sig i kretsen av fantasy och det är ju som ni vet inte min favoritgenre. När dessutom tempot är obefintligt, storyn totalt intetsägande och karaktärerna fullständigt ointressanta kan det inte bli annat än ett stort fett fiasko.

Roberts så kallade spänningsroman hör hemma i Harlequinvärlden och har absolut ingen substans över huvud taget. Huvudkaraktären (som jag nu inte ens kommer ihåg vad hon heter) har ett eget företag där hon tränar hundar, en ny granne flyttar in och det är inte svårt att lista ut vad som händer dem emellan och det var väl i stort sett allt …

Usch och fy!

Comments

 1. Miriam Tisander says
 2. Rolig fråga! 😀 http://www.spetsig.se/?p=4337

 3. Tidningsida says
 4. Sara Pepparkaka says
 5. Fredrik Larsson says
 6. Mitt bidrag till jerkan: http://bohemianrhapsody.blogg.se/2011/october/bokbloggsjerka-14-17-oktober.html

 7. Mimmimarie says

  Till skillnad mot er andra tyckte jag det var ett lätt val. http://mimmimarie.blogspot.com/2011/10/bokbloggsjerka-del-52.html

 8. Svår fråga men jag besvarade den iallafall…

  http://tvochbokfreak.blogspot.com/2011/10/bloggjerka.html

 9. Det var en svår fråga, men besvarade den så gott jag kunde:
  http://bokflickorna.blogspot.com/2011/10/bokbloggsjerka-v41.html

 10. Usch så svårt och lite orättvist! De allra sämsta läser jag inte ut…
  http://boklusensbokblogg.blogspot.com/2011/10/bokbloggsjerka-vecka-41.html

 11. Det kan hända att jag förträngt böcker jag läst, men här är mitt svar http://bokslut.blogspot.com/2011/10/mitt-livs-samsta-bok.html

 12. Hade verkligen svårt att utse vilken bok som var den sämsta! Här är mitt jerkainlägg för veckan: http://gummistovlar.blogg.se/2011/october/bokbloggsjerka-v41.html#

Trackbacks

 1. […] bokbloggsjerka handlar om dåliga böcker vi läst och frågan Annika ställer är […]

 2. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

 3. […] vill i veckans bokbloggsjerka veta: Vilken var den sämsta bok som du faktiskt läst ut, och varför var den så […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: