Bokbloggsjerka 16 – 19 augusti

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Finns det någon författare som i ditt tycke kommer undan med de så förhatliga klichéerna?

39 comments
Johannes
Johannes

De klichéer jag har mest överseende med är ju just de jag inte tycker är förhatliga (men som säkert är det för andra). Det vill säga: jag har oändligt tålamod med bohemromantik, försupna karlar och man-kan-bara-vara-lycklig-när-man-är-obunden-och-på-väg-bort-från-allt, samtidigt som väldigt mycket annat klyschigt får det att krypa i kroppen på mig: jag kan knappt läsa deckare, SF eller fantasy överhuvudtaget, det är så helvetiskt förutsägbart och ointressant. Ett riktigt bra språk kan i och för sig ofta rädda en klichétyngd berättelse, fast inte sällan följs ju språkliga och narrativa klichéer åt... Men de klichéer som jag verkligen tycker är förhatliga kommer ingen undan med, eftersom jag hatar dem av hela mitt hjärta.

Johannes
Johannes

Frågan är ju klurigt ställd. Om du hade utelämnat "förhatliga" hade den varit lättare. De klichéer jag har mest överseende med är ju just de jag inte tycker är förhatliga (men som säkert är det för andra). Det vill säga: jag har oändligt tålamod med bohemromantik, försupna karlar och man-kan-bara-vara-lycklig-när-man-är-obunden-och-på-väg-bort-från-allt, samtidigt som väldigt mycket annat klyschigt får det att krypa i kroppen på mig: jag kan knappt läsa deckare, SF eller fantasy överhuvudtaget, det är så helvetiskt förutsägbart och ointressant. Ett riktigt bra språk kan i och för sig ofta rädda en klichétyngd berättelse, fast inte sällan följs ju språkliga och narrativa klichéer åt... Men de klichéer som jag verkligen tycker är förhatliga kommer ingen undan med, eftersom jag hatar dem av hela mitt hjärta.

Mattias
Mattias

En sort svar - min jerka

Jennah
Jennah

Ska du inte svara på frågan själv med? Mitt svar kommer nog imon!

Trackbacks