Bokbloggsjerka 16 – 19 september

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ””.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!. Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Du står och väljer mellan två böcker: den ena har ett fult omslag men ett till synes intressant innehåll, den andra har ett vansinnigt snyggt omslag men boken i sig intresserad dig inte nämnvärt. Vilken bok väljer du?

Jag väljer utan tvekan boken med det fula omslaget men med ett till synes intressant innehåll då jag ALLTID läser baksidestexten innan jag bestämmer mig för att låna/köpa en bok.

Fast jag ska i ärlighetens namn nämna att jag valde dinosauriens [fjädrar] av Sissel Jo-Gazan mest för omslaget skull då en avhandling i skräcködlornas utvecklingslinje inte låter särskilt intressant i mina öron. Men det gör resten av baksidestexten som säger att författaren med den här boken har blivit en av Danmarks mest uppmärksammade nya kriminalförfattare. Jag hoppas och tror att hon ska slå den stagnerande författaren Elsbeth Egholm på fingrarna.

P.s När jag skrev det här inlägget hade jag ännu inte hunnit läsa Gazans bok. Men det har jag gjort nu och Egholm har inte en chans i kampen mot henne.

Comments

 1. Och det är min första gång också! Hittade det här idag, tycker det verkar superkul! 🙂

 2. Jag har en helt nystartad bokblogg och deltar för första gången!

  Här är mitt bidrag!
  http://labibliotheque.blogg.se/2011/september/bokbloggsjerka.html#comment

 3. Här kommer mitt bidrag till veckans jerka

 4. Då är du som jag, innehållet är viktigare än utsidan.

  Här är mitt svar http://bokslut.blogspot.com/2011/09/dont-judge-book-by-its-cover.html

 5. Jag är med även den här veckan! 🙂 Tycker jättemycket om din bokbloggsjerka!
  Här är mitt svar: http://gummistovlar.blogg.se/2011/september/bokbloggsjerka-vecka-37.html#

 6. Jeg er med for første gang 🙂

  http://www.sandlund.net/bookblog/?p=909

  • Välkommen till min blogg och till jerkan! Kul att se att även bloggare från vårt kära grannland har hittat hit 🙂

  • Efter att ha funderat lite så… När böckerna kommer i flera omslag – känns som att det blir vanligare o vanligare – väljer jag hellre efter omslaget än efter priset (om det inte skiljer massor, jag är ändå rätt så ekonomisk av mig…)

  • Ja, det var du faktiskt 🙂

Trackbacks

 1. […] att det var dags att hoppa på Annikas bokbloggsjerka igen. Frågan Annika ställer denna gång […]

 2. […] kluriga fråga ställer Annika i veckans bokbloggsjerka. Jag är ju ingen jätteduktig baksidesläsare måste jag erkänna. Inte heller köper jag en bok […]

 3. […] med på Annikas Bokbloggsjerka även den här […]

 4. Bokbloggsjerka 16/9-19/9…

  Då var det dags för bokbloggsjerka igen! Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. Besök andra bloggare som anmält sig genom att klicka på deras ”jerka”-inlägg i kommentarsfältet. Hitta nya b…

 5. […] Här finns en länk till veckans bokbloggsjerka! Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna post. […]

 6. […] følge med på Annikas blogg, der det hver helg stilles et bokrelatert spørsmål under headingen Bokbloggsjerka. I dag stilles spørsmålet: Du står och väljer mellan två böcker: den ena har ett fult omslag […]

Speak Your Mind

*