Bokbloggsjerka 17 – 20 december

Det här är sista jerkan innan jul och nyårsuppehållet. Jerkan kommer åter i etern fredagen den 7 januari.

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Finns det någon extra hypad och populär bok du INTE tyckte om och hur kände du dig när du postade din recension?

Jag klarar inte av att läsa ut böcker jag inte tycker om. En del får ett par kapitel, andra får ca 100 sidor på sig att övertyga mig om att de är värda att läsas. Fixar de inte det så är det tillbaka till bokhyllan/biblioteket som gäller. Då det är omöjligt att skriva en recension på dessa premisser nöjer jag mig med ett kort omdöme om boken och varför jag tycker som jag gör. Sedan är det dags att gå vidare mot nya och förhoppningsvis positiva läsupplevelser.

Så här i jultider tänkte jag bjussa på en mer personlig fråga: Vad har du för hobbies förutom att läsa och blogga?

Under vissa perioder under året (vinter samt i vissa fall även vår) jobbar jag sjukt mycket och då hinner jag inte med så mycket mer än jobb, böcker och blogg. Men jag är en hängiven sportfanatiker så vinterhalvåret är det närmaste paradiset man kan komma: skidskytte, längdskidor, sprint, alpint, ishockey (VM och OS) och inte minst spansk fotboll där mitt hjärta klappar för FC Barcelona. Jag ägnar mig gärna åt tv-tittande även när det står någon kriminalserie på tablån. Den får gärna vara brittisk, men även danska serier i paritet med Brottet duger bra. Svenska kriminalserier har dock ingenting att hämta hos mig.

Comments

 1. Jag är ute lite i sista stund, men nu har jag svarat på min blogg:

  http://pahittadenojen.blogspot.com/2010/12/bokbloggsjerka.html
  Frida recently posted..Bokbloggsjerka

 2. Jag glömde ju att svara på bonusfrågan men nu är det gjort 🙂

  http://bokmamma.blogspot.com/2010/12/bonusfraga.html
  BokMamma recently posted..Bonusfråga

 3. Jag kan nästan inget om sport, men det är mysigt att sova i soffan framför TV:n när vintersporten kommenteras av Christer Ulfbåge.

  Veckans jerka: http://www.spetsig.se/?p=2302
  Spetsig recently posted..Bokbloggsjerka 17-12-20-12

Trackbacks

 1. […] är det dags för sista jerkan innan julen, då det kommer vara ett uppehåll. Denna veckan frågar Annika: Finns det någon […]

 2. […] lyder frågan i Annikas sista bokbloggsjerka för i år. Jag gillar verkligen den här jerkan, men inte sällan är frågorna sådana att jag […]

 3. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: