Bokbloggsjerka 17 – 20 september

Har du ett genuint intresse för böcker? du om böcker//författare? Eller skriver du kanske bara ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? oavsett vilket är du välkommen att besvara ”Bokbloggsjerkans” bokrelaterade frågor som publiceras varje fredag och stopptiden infinner sig inte förrän måndag kväll vid midnatt.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller om man så vill) runt bland som har anmält sig i Mr Linkyn här nedanför. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Försök att göra reklam för jerkan på alla sätt ni bara tänkas kan! vet att många har hittat nya guldgruvor att följa och många (eller kanske alla?) har fått en ökad trafik till sin egen blogg. Ju fler vi blir desto mer får vi njuta av jerkans eftervärkningar. Som sagt: mitt är att komma upp i 100 deltagande /vecka?! Är ni med mig??

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya som har lagts till i listan. (Under fliken ”Jerka” finns en sammanställning på vilka deltagare som har anmält sig till respektive vecka. Listan uppdateras varje måndag).

Du måste ha en bokblogg blogg som delvis handlar om för att få vara med. Med detta inte sagt att du inte kan ha en mer ”allmän” blogg, men huvudinnehållet måste ha med böcker och att göra.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i Mr Linky listan här nedanför. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra genom att klicka på deras ””inlägg. Hitta nya att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

VILKEN ÄR DEN BÄSTA RESPEKTIVE DEN SÄMSTA FILMATISERINGEN DU NÅGONSIN HAR SETT? MOTIVERA GÄRNA VAD SOM VAR BRA RESPEKTIVE DÅLIGT!

Den absolut bästa filmatiseringen har sett är Jurtjykrogården som baseras på Stephen Kings roman med samma namn. såg den i en liten, liten biosalong i slutet av det ljuva 80-talet och jag kommer fortfarande ihåg hur hela publikhavet hoppade ur sina stolar när katten skrek från trädet när pappan i familjen tittar ut mot stigen som leder till djurens begravningsplats. Jag har läst boken och jag har sett filmen och båda bildar en helt underbar enhet. En pärla helt enkelt!

Det finns många dåliga filmatiseringar men den som ligger i topp är Innan frosten baserad på Henning Mankells bok. Karaktärerna får andra namn i filmen, vissa nyckelscener i filmen görs om så till den milda grad att man helt och hållet tappar orienteringen. Som om inte det vore nog så finns inte bokens mest spännande scen med i filmen. Ett bottennapp!
br>

Trackbacks

  1. Ledig dag! | Vaxdukshäftet skriver:

    […] som jag läste för några år sedan och gillade en hel del. Det ska bli riktigt spännande. Helgens bokjerka handlar om just bra och dåliga filmatiseringar men jag kommer inte på något vettigt svar. Jag […]

  2. Bokbloggsjerka skriver:

    […] har presenterat helgens bokbloggsjerka som lyder som […]

  3. […] Bokbloggsjerka 8: Om filmatiseringar Posted on september 18, 2010 by fullbokhylla| Kommentera Annika är igång igen. Ni har väl koll på Jerkan? […]

  4. […] har väl inte missat Annikas bokbloggsjerka som kastar sig runt bland bloggarna under helgerna? Det roligaste med hela fenomenet är förstås […]

  5. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas Mr. Linky som du finner här. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: