Bokbloggsjerka 18 – 21 mars

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Om jag gav dig 1000 kr och skickade in dig i en bokhandel, vad skulle finnas i din korg när du slutligen skulle söka dig till kassan?

Det här är i första hand en fråga för ni som köper mycket böcker och just därför hoppas jag på riktigt många boktips från er.

För mig som till största delen lånar alla böcker på biblioteket blir listan över önskade inköp tämligen blygsam. I vilket fall som helst skulle jag med säkerhet köpa Elly Griffiths två första böcker på engelska då jag redan har den tredje boken på originalspråket. Dessutom skulle jag köpa The Devil´s Edge av Stephen Booth som släpps i april samt Dead Man´s Grip av Peter James som i alla fall kommer att pryda hyllorna i UK i slutet av maj.

Om jag bara får tid att tänka efter lite till kan jag säkert komma med ett eller ett par tips till. Om så sker uppdaterar jag mitt inlägg under helgen.

Nu ska det bli spännande att se vilka böcker ni stoppar ner i er fiktiva shoppingkorg!

Comments

 1. Halloj, här kommer jag…
  Bokslukaren recently posted..måste bloggjerka lite vid sängdags

 2. Jag är ledsen om du blir besviken på mitt bokval Annika. Inte en roman så långt ögat kan nå den här gången.
  http://mimmimarie.blogspot.com/2011/03/bokbloggsjerka-1000-kronor-att-kopa.html
  mimmimarie recently posted..Bokbloggsjerka – 1000 kronor att köpa böcker för

 3. Vilken rolig idé! Självklart vill jag vara med. 🙂
  http://lampskenet.blogspot.com/2011/03/saklart-jag-vill-vara-med-pa.html

 4. Jag har också shoppat. Lite hemskt av dig att göra mig ännu mer köpsugen. http://wp.me/p10aY1-18x
  enligt O recently posted..Några ledtrådar till börjorna

 5. Shoppat loss!
  och dagarna går… recently posted..enligt bodil – en uppläsningsturné

 6. Jag har sneglat länge, nu hoppar jag på och är med i helgens Bokbloggsjerka. Ska försöka hinna med ett inlägg ikväll – annars kommer det imorgon. återkommer givetvis med länken.

 7. Rolig fråga!

  http://www.spetsig.se/?p=3069 🙂
  Spetsig recently posted..Bokbloggsjerka 18-3-21-3

Trackbacks

 1. […] Annika är generös i veckans bokbloggsjerka och får mig att börja klicka runt bland internetbutikerna och ömsom dregla, ömsom drömma. […]

 2. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: