Bokbloggsjerka 18 – 21 mars

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

 1. Skriv in urlen till ditt inläggom ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg.(Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
 2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
 3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
 4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Har du någonsin haft en ”book hangover”, det vill säga en bok som tar slut på tok för tidigt och lämnar ett sådant avtryck/tomrum att du inte riktigt förmår dig plocka upp en ny bok för att aktivt försöka komma över den?  Vilken i så fall?

(Observera att detta är min tolkning av min egen fråga, du är fri att tolka den på ditt eget sätt)

Comments

 1. Book hangover eller boksmälla, jag har skrivit om båda 🙂
  boktok73 recently posted..Book hangover

 2. Sent på söndagseftermiddagen fick så jag också tillfälle att svara på veckans jerka. Ett kort och koncist svar 🙂
  tantaugusta recently posted..Bokbloggsjerka – book hangover

 3. Här är mina svar: https://bylined.wordpress.com/2016/03/19/bokbloggsjerka/
  Jätterolig & intressant fråga! Ska bli kul att se vilka böcker som nämns hos er andra 🙂
  Lua recently posted..Bokbloggsjerka

 4. Mina book hangovers handlar mindre om att vilja förlänga upplevelsen, och mer om att inte kunna komma över den efteråt. Vilken jättebra fråga den här veckan, skrev mer än jag trodde jag skulle 🙂

  http://owlandpussycat.se/bokbakfylla/

Trackbacks

 1. […] några veckor sedan handlade Bokbloggsjerkan om bokbaksmälla och nu har jag drabbats av ljudboksbaksmälla. Jag har inte lyssnat så värst […]

 2. […] den här veckans bokbloggsjerka undrar Annika:  Har du någonsin haft en ”book hangover”, det vill säga en bok som tar slut på tok för […]

 3. […] Bokbakfylla, vilket ord… I veckans bokbloggsjerka frågar Annika: […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: