Bokbloggsjerka 18 – 21 oktober

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Finns det några författare som du tycker sticker ut (eller som du beundrar mer än andra) när det gäller deras sätt att skriva?

Min lista kan göras relativt lång men jag väljer följande tre:

Dennis Lehane, här tänker jag främst på boken jag aldrig tycks sluta tjata om; Patient 67. Få författare skulle få mig att direkt läsa om en bok bara för att jag inte förstod hur det hela hängde ihop. Lehane kommer dock undan med det eftersom den här boken är så genialisk att man måste läsa den för att förstå varför så många pratar om den hela tiden. Om jag skulle välja en bok som jag önskar att jag själv hade skrivit så är det den här.

Linwood Barclays böcker har i stort sett alltid ett lågt tempo men han målar upp så pass intressanta karaktärer att man ändå dras med på en spännande resa som man aldrig vill ska ta slut.

Diana Gabaldon. Ni som följer min blogg vet att det är deckare och thrillers som gäller för min del men när en författare skriver böcker som mest passar in i någon slags fantasy genre, men som ändå får mig att glömma tid och rum, då har denne verkligen någonting extra. Gabaldon är en sådan och hennes böcker är faktiskt så bra att jag funderar på att läsa om hela serien om Claire och Jamie Fraser när Gabaldon har satt den sista punkten.

Comments

 1. Så lustigt, jag har bara läst en bok av Gabaldon, som många talar om här, och det jag minns mest är att den kvinnliga huvudpersonen reser i tiden och får en man som ger henne smisk, vilket uppenbarligen är väldigt upphetsande. Typ tjugo år före 50 Shades of Gray…

  Jag röstar på en klassisk nobelpristagare: Selma Lagerlöf, här: http://my.opera.com/Kattslaven_Koko/blog/2013/10/21/pratsam-av-beundran
  Koko recently posted..Balansakt

 2. Då har jag jerkelijerkat lite grand =)
  Kram Cissi
  CissiG recently posted..BokBloggsJerka 18-21 oktober

 3. Gillar också Diana Gabaldon, och jag har min första Linwood Barclay liggandes på tur! Här kommer mina, kanske tråkiga, författare:

  http://likalaser.blogspot.se/2013/10/bokbloggsjerka-18-21-oktober.html
  Liselotte recently posted..Bokbloggsjerka 18 – 21 oktober

 4. Detta var ju kul, och något jag fullständigt har missat. Jag har icke svarat på frågan. Jag vill se hur detta fungerar först.

  Det ska bli skoj att hänga med.

  GW
  Göran Waldt recently posted..Bloggjerka

 5. Åh, den här veckan var det en bra fråga. Fick mig att känna ett starkt behov av omläsning.
  http://tantaugustastekopp.wordpress.com/2013/10/20/veckans-jerka-forfattarstilar/
  tantaugusta recently posted..Veckans jerka – författarstilar

 6. Inte så svårt den här veckan heller =)

  http://merabocker.blogspot.se/2013/10/bokbloggsjerka-18-21-okt.html
  Ebba recently posted..Bokbloggsjerka, 18-21 Okt

 7. Här kommer fyra stycken som jag tycker skriver extra bra:
  Feministbiblioteket recently posted..Bokbloggsjerka v 42 – författare som skriver bra

 8. Här är mitt inlägg! Intressant svar, Annika! Patient 67 har jag ju oläst i hyllan 😛
  Jennah recently posted..Bokbloggsjerka: Duktiga författare

 9. Här är mitt svar och mina författare, ha en fortsatt fin lördag!

  http://bockermedjohanna.blogspot.se/2013/10/forfattare-att-beundra.html
  Johanna recently posted..Författare att beundra

 10. Nu har jag äntligen svarat på veckans fråga 🙂

  http://kattugglan.blogspot.se/2013/10/bokbloggsjerka-18-21-oktober-forfattare.html
  Therése – Kattugglan recently posted..Bokbloggsjerka 18-21 oktober – Författare jag beundrar

 11. Diana Gabaldons böcker är absolut värda att läsas om, många gånger 🙂

  Här är mIna författare: http://forfattardrommar.se/2013/10/19/bokbloggsjerka-33/

Trackbacks

 1. […] Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Finns det några författare som du tycker sticker ut (eller som du beundrar mer än andra) när det…Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på […]

 2. […] jag vet att jag är tjatig. Men när Annika den här veckan ställer frågan Finns det några författare som du tycker sticker ut (eller som du beundrar mer […]

 3. […] Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg: […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: