Bokbloggsjerka 19 – 22 november

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i Mr Linkyn här nedanför. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i Mr Linky listan här nedanför. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

OM DU HITTAR EN BOK SOM VERKAR INTRESSANT MEN SOM TILLHÖR EN SERIE, BÖRJAR DU DÅ ALLTID MED DEN FÖRSTA TITELN?

Jag vet inte hur många gånger som jag har börjat i fel ända på en serie men konstigt nog fungerar det ganska bra. Det som ställer till det lite är att man måste läsa samtliga böcker i just den serien för att kunna fylla igen alla hål som uppstår när man inte börjar läsa från början. Senast ut i raden är McDermids böcker om Tony Hill och Carol Jordan där jag började med bok nummer fem (av totalt sex) för att sedan börjar beta av dem i rätt ordning. Inte optimalt, men det fungerar!

Comments

 1. Kanske inte borde erkänt riktigt hur knäpp jag är, men nu gjorde jag det…
  enligt O recently posted..En fixering jag har…

 2. Nu har jag svarat på veckans fråga.
  BokMamma recently posted..Bokbloggsjerka – veckans fråga

 3. Intressant fråga! Jag inser att jag har väldigt svårt att läsa ”tidigare” böcker i en serie om jag inte börjat med 1:an.
  Marie recently posted..Jag börjar alltid med del 1

 4. Jag har svarat och skrivit in på mr Linky, men är det bara för mig mr Linky nu öppnas i ett nytt fönster? Eller är det nytt?

Trackbacks

 1. […] Den här veckan är frågan om jag alltid börjar på första boken i en serie, eller om jag kan hoppa på var som helst. […]

 2. Hurra det är helg:-) skriver:

  […] vecka ställer Annika följande […]

 3. […] Veckans fråga i Annikas bokbloggsjerka nuddar vid något som är en akilleshäl för mig: Om du hittar en bok som verkar intressant, men som tillhör en serie, börjar du då alltid med den första titeln? […]

 4. […] att du frågar Annika! Jag är nämligen något anal när det gäller serier och MÅSTE verkligen läsa böckerna i […]

 5. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas Mr. Linky som du finner här. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: