Bokbloggsjerka 19 – 22 september

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

  1. Skriv in urlen till ditt inläggom ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
  2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
  3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
  4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Finns det något särskilt du brukar haja till över när du läser en bok? (OBS! Fri tolkning: det vill säga skriv det första som du kommer att tänka på oavsett vad det handlar om. Det finns inga svar som är rätt eller fel.)

Jag skriker till av förvåning varje gång en författare nämner Arjeplog i en bok. JK.Rowling (Boken om Quidditch) har gjort det. Henning Mankell lika så (I Mördare utan ansikte om jag inte missminner mig) och i Två soldater av Roslund & Hellström (för övrigt en bok jag aldrig kommer att ta mig igenom) nämns Arvidsjaur som är grannkommunen.

Med tanke på att Arjeplog endast kan skryta med ca 2.500 invånare i tätorten och ytterligare några hundra i hela kommunen, som är gigantisk, så är det här stort. Mycket stort!

Trackbacks

  1. […] blir det en kombinerad bokblogg och världsförbättring ;-) Först Bokbloggsjerkan, som idag ställer den mångtydiga […]

  2. […] Finns det något särskilt du brukar haja till över när du läser en bok? Det undrar Annika i helgens jerka. […]

  3. […] betyder bokbloggsjerka och helgen vore inte komplett utan en! Annika […]

  4. […] var det då (nästan) helg igen och därmed dags för Annikas bokbloggsjerka. Veckans fråga […]