Bokbloggsjerka 20 – 23 januari

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Jag hör till de få (vad det verkar i alla fall) som inte kunde bry mig mindre om en boks omslag och jag har verkligen försökt förstå varför så många älskar omslag så mycket att de faktiskt köper en bok enbart för att den har ett omslag som de gillar. Hör du till dem? Vilket är i så fall ditt favoritomslag i dag? Dela  med dig av en bild och förklara vad det är som gör just detta omslag så speciellt.

Om du ställer dig på min sida: berätta varför du inte ägnar bokomslag någon större uppmärksamhet. 

Jag antar att mitt ointresse för omslag beror på att jag aldrig har varit särskilt intresserad av foto: varken i bokens eller filmens värld. När jag går på biblioteket eller besöker en bokhandel är det i stället bokens titel och  baksidestext som fångar min uppmärksamhet. Om innehållet intresserar mig lånar jag eller köper boken, om inte ställer jag tillbaka den utan att ens ägna omslaget så mycket som en blick.

 

Comments

 1. Glömde visst att kommentera här också. Men jag är med! 🙂
  http://tinaottosson.wordpress.com/2012/01/22/bokbloggsjerka-20-23-januari/ 

 2. Johanna K says
 3. Boktok73
  Twitter:
  says

  Efter några dagars funderande på svaret är jag med!

  http://boktok73.blogspot.com/2012/01/bokbloggsjerka.html

 4. Jag tycker omslaget är jätteviktigt, hatar ett fult omslag!

  http://mestbaradeckare.blogspot.com/2012/01/jerka-om-bokomslag.html

 5. Håller med dig Annika, fullständigt http://bokslut.blogspot.com/2012/01/yta-eller-innehall.html

 6. Sara Pepparkaka says
 7. och dagarna går
  Twitter:
  says

  Jag är nog en mer ytlig tjej som väljer efter både yta och innehåll!http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.com/2012/01/yta-eller-innehall-omslagets-betydelse.html

 8. Mimmimarie says

  Jag tillhör de som delar din åsikt Annika, se vidare här
  http://mimmimarie.blogspot.com/2012/01/bokbloggsjekra-om-bokomslag.html

 9. Cecilia Andersson
  Twitter:
  says

  Hade lite tid över på morgonkvisten så körde på direkt. Återkommer i eftermiddag med lite bilder.

  http://bokmamma.blogspot.com/2012/01/bokbloggsjerka-veckans-fraga_20.html

Trackbacks

 1. […] har sin egen lilla tradition i form av Annikas bokbloggsjerka. Utan den är helgen inte som den ska och den här helgen vill hon […]

 2. […] nya bloggbekanta att följa, och så är det nice att se hur andra tänker om olika saker. Som helgens fundering från […]

 3. […] Då var det dags för ännu en Bokbloggsjerka! […]

 4. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

 5. […] bokbloggsjerka är riktigt rolig! Så här skriver Annika: Jag hör till de få (vad det verkar i alla fall) som inte kunde bry mig mindre om en boks omslag […]

 6. […] brukar ju försöka svara på frågan i veckans bokbloggsjerka. Här  hittar du till veckans bokbloggsjerka hos […]

 7. […] Och då är det dags för Annikas Bokbloggsjerka. En fantastiskt rolig idé. Veckans fråga […]

 8. Bokbloggsjerka 20-23 januari | Jenny i vardagen skriver:

  […] var det dags för bokbloggsjerka igen. Det är Annikas littertur- och kulturblogg som står för […]

 9. […] Helgens jerka handler om det som finnes på utsiden: Jag hör till de få (vad det verkar i alla fall) som inte kunde bry mig mindre om en boks omslag och jag har verkligen försökt förstå varför så många älskar omslag så mycket att de faktiskt köper en bok enbart för att den har ett omslag som de gillar. Hör du till dem? Vilket är i så fall ditt favoritomslag i dag? Dela  med dig av en bild och förklara vad det är som gör just detta omslag så speciellt. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: