Bokbloggsjerka 20 – 23 mars

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

 1. Skriv in urlen till ditt inläggom ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
 2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
 3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
 4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Veckans fråga kommer från Carola:

Jag skulle vilja veta hur andra bokbloggare interagerar med sina läsare, lockar till sig nya läsare och får de befintliga läsarna att fortsätta besöka bloggen. Jag skulle gärna vilja läsa mer om vad som driver bokbloggarna till att blogga och hur mycket de tänker på sina läsare när de bloggar.

En mycket intressant fråga som jag tyvärr måste avvakta med att besvara till ett eget inlägg i framtiden.

 

Comments

 1. En metapost, indeedi.
  https://kattslavenkoko.wordpress.com/2015/03/24/metapost/
  Koko recently posted..Metapost

 2. Den här veckan är jag sent på bollen men det var en väldigt intressant fråga!

  http://kattugglan.blogspot.se/2015/03/bokbloggsjerka-lasarinteraktion.html
  Therése recently posted..Bokbloggsjerka – Läsarinteraktion

 3. Här är mitt svar på veckans jerka. önskar er alla roliga skrivstunder då ni bloggar 🙂

  http://iregnet.blogspot.fi/2015/03/bokbloggsjerka-bloggen-ar-mitt-eget.html
  Liza recently posted..Bokbloggsjerka – bloggen är mitt eget nördparadis

 4. Här är mitt svar:
  Agnes recently posted..Bokbloggsjerka: Om bokbloggandet, drivkrafterna och läsare

 5. Då är min jerka på plats!
  Kram Cissi

 6. Författardrömmar says

  En intressant fundering, som inte var helt lätt att svara på. Här är i alla fall mitt svar: http://forfattardrommar.se/2015/03/21/bokbloggsjerka-43/

Trackbacks

 1. […] om sider denna helg svarar även jag på veckans jerka. Frågan är lång och innehållsrik den här gången: Jag skulle vilja veta hur andra bokbloggare […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: