Bokbloggsjerka 20 – 23 september

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Läser du helst standalones eller bokserier?

Jag absolut älskar när jag hittar en författare som skriver en mängd böcker om samma karaktärer. Om jag bara hittar karaktärer jag gillar kan jag helt enkelt inte få nog.

Jag har försökt att läsa ett par standalones av mina favoritförfattare men det är bara en som jag ger mer än godkänt och det är Mark Billingham. Hans In the dark är fantastiskt bra vilket är mer än man kan säga om t.ex. Before the poison (Peter Robinson) och Perfect people (Peter James).

Comments

 1. Ojoj…vet faktiskt inte…. men här kommer mitt ”svar”! 🙂

 2. Jag lutar absolut mest åt serier, men det går att läsa standalones oxå!

  http://frejareddevil.wordpress.com/2013/09/23/harligt-hostlasande/

 3. Så här sent på söndagskvällen kommer så mitt inlägg.

  http://hemmahostess.blogspot.se/2013/09/bokbloggsjerka-20-23-september_22.html

 4. Här kommer mitt svar på veckans bokbloggsjerka. Den här veckan tänkte jag till ordentligt!

  http://kattugglan.blogspot.se/2013/09/bokbloggsjerka-20-23-september.html

 5. Enkel fråga den här veckan. Det gillar jag 🙂
  http://boktok73.blogspot.fi/2013/09/serier-eller-standalones.html

 6. Jag kan – förstås – inte välja. Bring’em on 😉
  http://my.opera.com/Kattslaven_Koko/blog/2013/09/20/serie

 7. Här är mitt svar:

Trackbacks

 1. […] Vad andra helst läser hittar du HÄR! […]

 2. […] Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Läser du helst standalones eller bokserier? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på […]

 3. […] var det helg och återigen dags för Annikas bokbloggsjerka. Den här veckan är […]

 4. […] I helgens bokbloggsjerka undrar Annika om vi föredrar serier eller fristående böcker. Jag läser fler fristående böcker än vad jag läser bokserier men det betyder nödvändigtvis inte att jag föredrar fristående böcker. Jag gillar båda och för mig handlar det snarare om vad det är för typ av bok eller bokserie. Det finns riktigt grymma bokserier och så finns det riktigt dåliga bokserier. I år har jag påbörjat (och avslutat) flera riktigt bra serier: […]

 5. […] var det dags för veckans bokbloggsjerka som handlar om huruvida man föredrar fristående böcker eller […]

 6. […] Det har blivit helg igen och då är det ju som ni vet dags för en bokbloggsjerka. […]

 7. […] Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg: […]

Speak Your Mind

*