Bokbloggsjerka 21 – 24 januari

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Denna vecka ska vi blicka tillbaka i backspegeln. En del behöver kanske gå ganska långt tillbaka i tiden medan andra kanske har det förflutna rätt nära inpå sig. Finns det en bok (eller flera böcker) som du verkligen hatade men som du ändå var tvungen att läsa på grund av att du gick i skolan och/eller läste en kurs på universitetet?

Den första jag kommer att tänka på är Life of Pi av Yann Martel som på något konstigt sätt vann Man Booker Prize för just den här romanen. Jag kom i kontakt med den när jag läste Engelska B för ett antal sedan och varje sida var en plåga. Jag fann absolut ingen rim och reson mot blandningen av människor och djur som levde och verkade tillsammans.

Målet var att jag skulle skriva en recension och det lyckades jag slutföra även om jag endast läste en tredjedel av boken och skumläste resten. Betyget blev MVG och enda anledningen till att jag lyckades med det är att jag i många fall har skrivandets gåva som har hjälpt mig många gånger genom åren (om man nu bortser från romanen som jag ännu ej ens har påbörjat, konstigt nog).

Uppenbarligen är det någonting jag helt har missat med den här boken då såväl kritiker som ”vanliga” läsare höjer den till skyarna. Har ni läst den och vad tyckte ni i så fall om den?


Comments

 1. Vänd ditt timglas. Jag vrider mig i plågor: http://www.spetsig.se/?p=2649
  Spetsig recently posted..Bokbloggsjerka 21-1-24-1

 2. Nu var det några gånger sen jag var med. Men nu är jag ”på” igen :-).

  Här hittar ni mitt svar:
  http://www.bokbrus.se/2011/01/tvangslasning/

Trackbacks

 1. Tvångsläsning skriver:

  […] Helgens Bokbloggsjerka som Annika funderar över: […]

 2. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: