Bokbloggsjerka 21 – 24 november

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

 1. Skriv in urlen till ditt inläggom ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
 2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
 3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
 4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Tidigare i veckan kom jag i kontakt med ett uttalande som gick ut på att de som läser böcker uteslutande gör det för att fly till fantasins värld.  Min första reaktion var att personen i fråga var dum i huvudet, men så sansade jag mig och började analysera uttalandet i stället. Om jag går tillbaka till mig själv kan jag bara komma på en enda period när böckerna var en flykt, och det var när jag hade det otroligt jobbigt privat och tog 5 minuter i taget. Men eftersom jag har läst så länge jag kan minnas kan jag omöjligt se att jag har varit på flykt från verkligheten i nästan 40 år.

Jag vill då inte tro det i alla fall. Jag menar, det vore ju fruktansvärt!

Nej, jag läser böcker för att få uppleva det lite förbjudna, mörka, spännande och intressanta på avstånd. Dessutom älskar jag att jag snabbare än jag kan blinka kan förflytta mig till New York, Paris, någon liten håla i södra Sverige eller varför inte en något rökig pub i Skottland. Att jag dessutom nästan alltid råkar hitta en eller ett par karaktärer som jag antingen älskar eller hatar under mina virtuella resor gör ju inte läsupplevelsen mindre intressant.

Om jag skulle få välja skulle jag naturligtvis hoppa på ett plan för att besöka orterna på plats, men med tanke på hur många böcker jag läser varje år skulle det inte dröja länge innan jag skulle vara rejält trött på att resa.

Vad säger du? Varför läser du egentligen böcker?

Comments

 1. En dag efter och försent men kul idé /kram

  Ps Inlägg hittade hos en fototrissare av en annan fototrissare ;.)
  Spanaren recently posted..Extra inlägg idag … förstår du Pitmåle?

 2. Ah, det blev ett smått filosofiskt svar den här gången … 😉
  Sara Swietlicki recently posted..Bokbloggsjerka: Varför läser jag? (Varför är jag?)

 3. Äntligen får jag till ett bidrag till jerkan. Har haft alldeles för mycket att göra de senaste månaderna.
  http://kraka.moah.se/2014/11/24/darfor-laser-jag-bokbloggsjerka-21-24-november/
  Kraka recently posted..Därför läser jag – Bokbloggsjerka 21-24 november

 4. kika gärna in på min jerka, lite sent. men men. https://sizzensblogg.wordpress.com/2014/11/24/bokbloggsjerka-21-24-november/
  /sizzen

 5. Jag fick fundera på den här ett tag, för jag hade så mycket olika anledningar till att läsa, men sen förstod jag att alla anledningar utgick från en ooch samma egenskap hos mig…
  https://frejareddevil.wordpress.com/2014/11/24/triss-i-gladje-jerka-om-varfor-jag-laser-och-manadens-kladesplagg-ar-givetvis/
  Freja recently posted..Triss i glädje, jerka om varför jag läser och månadens klädesplagg är givetvis…

 6. Den här helgen kommer mitt svar något senare än vanligt (det är ju inte ens helg längre)

  http://wp.me/p26arg-1pA
  TidningsIda recently posted..Varför läser jag?

 7. Här kommer mitt svar!
  Agnes recently posted..Bokbloggsjerka: Varför läser du?

Trackbacks

 1. […] Ett litet uppehåll i jerkan blev det för min del, eftersom jag helt enkelt inte haft tid! Men ikväll hann jag, så nu kör vi en sista minuten-jerka! För hela bakgrunden till dagens fråga slira in till Annika! […]

 2. […] fråga i Annikas bokbloggsjerka […]

 3. […] hoppade över bokbloggsjerkan förra veckan, men nu ska jag vara med. Den här gången undrar Annika det […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: